/

El restaurant Rosa del Mar, guanyador de TaPalma d’Or 2022

La ruta de tapes i còctels tindrà lloc del 23 al 27 de novembre als 46 establiments participants

TaPalma 2022, concurs i ruta de tapes i còctels ja té guanyadors. El triomfador de la present edició ha estat el xef Tito Verger del restaurant Rosa del Mar, que revalida el títol de guanyador de TaPalma d’Or 2022 amb la seva creació ‘Pulguita de Otoño’.

L’esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Caeb, i patrocinat per Ajuntament de Palma, la Fundació Mallorca Turisme i Baleària, té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la capital , com a punt neuràlgic de la gastronomia espanyola.

En aquesta mateixa modalitat, el vencedor de la plata ha estat per Albert Martín, del restaurant Arume Sake Bar, que ha presentat al jurat la tapa Ca l’Amar. I finalment, el bronze, ha estat per Jaume Comas, de Cor, Barra i Taula, que ha presentat la tapa Otoño”.

En categoria de Tapa Temàtica, amb Sobrassada de Mallorca, el restaurant Los Maños, amb el xef Andrés Moreno, ha aconseguit l’or gràcies a Panellet de Sobrassada. La plata en aquesta modalitat se l’ha endut Enrique Erazo, del restaurant Tasca y Arroces El Puente, amb Crujiente de matanza Mar y Tierra” i, en tercer lloc, el bronze ha recaigut a Luis Trives del restaurant La Moderna per la seva creació “Coulant de Sobrassada”.

Pel que fa al concurs de còctels, el guanyador del Còctel d’Or ha estat Maygret Molina de Weyler Bonaire pel seu còctel “La Manzana de Ortiz”. La plata ha recaigut sobre Fernando Calderón, de Katagi Blau gràcies a TaPalma-Ito. El bronze se l’ha endut Davide Fiore bàrman de Xalest Restuarant, gràcies a la seva creació “Nirvana”.

També s’han entregat dos accèssits, un a la tapa millor maridada amb Mahou, que ha estat per al restaurant Shaka gràcies a la tapa “Xocolata amb Xurros” i un altre a la millor tapa elaborada amb Oli de Mallorca , que ha recaigut al restaurant Maleva per la seva tapa “Terra”.

El lliurament de premis s’ha celebrat al Palau de Congressos de Palma després del concurs que ha tingut lloc des de les 16:30 hores. Un certamen que ha estat dividit en tres modalitats: Tapa Temàtica, Còctel TaPalma i Tapa TaPalma 2022.

El director de Melià Palma Bay, en representació del Palau de Congressos de Palma, Juan Antonio Tarrgó, ha assegurat que “estem molt feliços d’acollir un any més TaPalma i ha afirmat que pel Palau de Congressos és tot un honor”.

Tarragó ha volgut felicitar els professionals del sector i ha afirmat que “TaPalma és clau per donar-los a conèixer. TaPalma fa de la ciutat un enclavament més atractiu”.

D’altra banda, Antoni Martorell, director general d’AgenciaCom, ha afirmat que “vestim de gala el Palau de Congressos amb aquest esdeveniment que valora la nostra gastronomia”.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assegurat que “TaPalma permet gaudir a turistes i residents de la nostra gastronomia, que és un del productes turístics que potenciem des del Consell”.

A més, ha afegit que “TaPalma ajuda a allargar la temporada, ja que se celebra al mes de novembre i permet la desestacionalització i també ajuda a promocionar el producte local”.

El batle de Palma, José Hila ha tancat la presentació del concurs i ha volgut “reivindicar la nostra gastronomia, marques, productes i permet traspassar fronteres aquest any amb la seva presentació al Nacional de Valladolid”.

El concurs ha començat amb el certamen de la Tapa TaPalma Temàtica a les 17.15 en què han participat els xefs de La Moderna; Katagi Blau; L’Arancina Mallorca; Pintamonas; Aubamar; Boira Los Maños i Tasca y Arroces El Puente.

Tot seguit ha estat el torn per al concurs dels còctels amb els bàrmans de Katagi Blau; Xalest Restaurant; Shaka; Bistro Essència; Arume Sake Bar; Weyler Bonaire I Casa Flor.

Finalment, s’ha celebrat el concurs de Tapa TaPalma en què han participat Cor Barra i Taula; La Consentida; Blat al Sac; Rosa del Mar; Shaka, Arume Sake Bar; Taberna La Gloria i Maleva.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat