Bernabé Caravotta, del restaurant Vandal, es proclama campió de la tapa temàtica

La tapa titulada Caminantes de Tailàndia és la guanyadora del concurs Tapalma 2018, una elaboració creada per Vicenç Lobo, cap de cuina del restaurant Ombú de Palma. Es tracta d’un cruixent de hoisin (la salsa típica que acompanya  l’ànec pequinès) que ofereix uns peus de porc amb gingebre i llima kaffir, juntament amb un aire fet amb el suc dels peus de porc, llet de coco i citronel·la. Lobo, que és natural de Santa Eugènia, fa quasi dos anys que és el cap de cuina d’Ombú, on va entrar a fer-hi feina l’any 2014.

El premi per a la millor tapa temàtica, amb gallete Quely, ha estat per al xef Bernabé Caravotta, xef i copropietari del restaurant Vandal de Palma. Ho ha fet amb una tapa batiada com Anguila de l’Albufera, que consisteix en una anguila glassejada amb salsa kabayaki i acompanyada de sobrassada coenta i colflori. Cal comentar que Caravotta també ha guanyat el segon premi de Tapalma 2018 amb la tapa ‘Llegat colombí’ un ‘patacón’ farcit de carn de porc marinada, salsa de pebre bord de la Vera i vinagre de Xerès, fulles de sisho, pinya i guacamole.

D’altra banda, Haytam Sbai, del beachclub Assaona de Palma, que ha preparat un còctel amb rom, maraschino, suc de llima i fruita de la passió. El jurat ha estat presidit per Igor Rodríguez, i ha estat acompanyat dels cuiners María Salinas, Koldo Royo, José Cortés, Rodrigo Vallejo i Chema Olguín.

El concurs també ha comptat amb la participació de dues tapes veganes. D’una banda, l’elaborada per Beverley Pugh, del restaurant Vegan and Raw de Palma, que ha fet un paté de llavors de gira-sol amb remolatxa; i d’altra banda, la tapa cuinada per Llucía Cortès, del restaurant Bon Lloc de Palma, que ha consistit en una polenta de llenties vermelles, amb soja en extura, crema de bolets shitake i shimeshi i coco fumat.

També hi ha estat present la tapa guanyadora del premi Tradicional del Concurs de Tapes de Valladolid, el pernil de tacons (callos) d’Andreu Moreno. El cuiner artanenc també se n’ha enduit un premi, concretament el segon premi de la tapa temàtica, amb una versió explosiva i llépola de la galleta d’Inca amb xocolata i peta-zetas que ha presentat com si fossin cartutxos de dinamita.

Aquestes tapes i la resta que no han participat al concurs, en total 41, es podran tastar a la ruta de tapes Tapalma, que se celebra del 28 de novembre al 2 de desembre.