La cuinera Catalina Pons ha preparat en el concurs un arròs de carboner

El restaurant de menjar per endur Els Fogons de Plaça ha estat seleccionat com el Millor Arròs d’Espanya 2018. La cuinera d’aquest establiment de Bunyola, a l’illa de Mallorca, ha preparat un arròs de carboner, una recepta que recupera els arrossso que els carboners feien per subsistir durant setmanes a la muntanya per fer carbó.

La final del concurs, organitzat Unilever Food Solutions (UFS) i Knorr amb el suport de la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR) i la Federació de Cuiners i Rebosters d’Espanya (FACYRE), s’ha celebrat el dia 31 d’octubre al Palacín de Lleó, capital espanyola de la Gastronomia 2018 i hi han participat 6 finalistes.

El jurat estava format pel valencià Kiko Moyà, cuiner i propietari del restaurant L’Escaleta de Cocentaina amb 2 estrelles Michelin (Alacant); Antonio Raval, propietari de La Jamada (Burgos), i Peio Creu, xef executiu d’Unilever Food Solutions, que han tingut en compte  aspectes com la cocció, la textura o la presentació de cadascuna de les receptes presentades a la final.