El projecte Gastronomia Sostenible continua endavant després que El Celler de Can Roca i BBVA el posassin en marxa el passat mes de juny.

Ara, aquest mes d’octubre, comença una nova fase amb la creació dels Premis BBVA als Millors Productors Sostenibles. Joan Roca explica que l’objectiu és donar visibilitat ramaders, agricultors, viticultors i productors d’aliments que tenguin el segell ecològic europeu, amb l’objectiu d’impulsar una recuperació econòmica verda després de tota la crisi que s’està patint actualment.

Alberto Cano, director de Pymes de BBVA, comenta que no és un premi amb una dotació econòmica, però ressalta que donarà visibilitat als productors guanyadors perquè podran participar en els lots de Gastronomia Sostenible i apareixeran a tots els mitjans d’aquest projecte, tant a web com a xarxes socials.

Actualment, Gastronomia Sostenible té 300 subscriptors que reben cada mes una senalla o lot amb productes d’alta qualitat. Els germans Roca preparen un menú per cuinarlos a casa, amb receptes pas a pas.

El termini per apuntar-se als nous premis comença dia 7 d’octubre i acaba dia 7 de novembre. Les inscripcions s’han de fer a: https://www.bbva.com/es/premios-productor-sostenible/

Octubre, mes de la carabassa

Joan Roca i el seu equip han triat els millors productes de temporada per fer la cistella del mes d’octubre de Gastronomia Sostenible. L’anguila shirayaki d’Angules Roset (Tarragona) serà la protagonista de la recepta proposada pel xef català. Per acompanyar-la, Joan Roca proposa una salsa d’all negre produït per Quero Tango (Toledo), i una salsa d’all blanc de Chinchón (Madrid), en aquest cas de Pregonero. Per completar la recepta, el lot conté la recepta ametlles crues lleidatanes de Fruits Secs Sendros i vinagre de Xerès DOP Vinagre de Jerez.

D’altra banda, els germans Roca han volgut promocionar la carabassa com a producte del mes d’octubre. Jordi Roca, reboster d’El Celler de Can Roca, convida als subscriptors de la cistella a cuinar una recepta de pa de pessic de safrà amb cabell d’àngel de carbassa i taronja. Per elaborar-la, l’enviament d’aquest mes conté una carbassa de la Coromina (Girona), pipes de carbassa de l’empresa madrilenya Los Anzi’s, mandarines valencianes de Todolí Citrus Fundació, safrà toledà de Velador i agar agar de l’empresa corunyesa de Porto Muiños. La cistella també inclou un vi seleccionat per Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca. Es tracta d’un vi negre de Goyo Garcia Viadero, pioner dels vins sense sulfits a la Ribera del Duero burgalesa.