El Govern de les Illes Balears ha anunciat les noves mesures per evitar l’augment de casos de covid-19 durant Setmana Santa.

Una de les mesures més polèmiques és el tancament de l’interior de bars i restaurants de Mallorca. El motiu és que alguns establiments, com els cellers, havien recuperat personal per començar la temporada. Des de la patronal apunten que treure un treballador o una treballadora de l’ERTO suposa devers 300 euros de despeses de gestoria, unes despeses que han d’abonar en aquests temps tan complicats.

A més a més, no s’hi permet el consum a les barres dels establiments. Queda prohibida també la utilització de màquines recreatives, màquines de joc i similars en els interiors d’aquests establiments.

Les mesures s’aplicaran del 26 de març a l’11 d’abril, tots dos dies inclosos.

A banda d’això, únicament es permeten les reunions i trobades familiars i socials d’un màxim de quatre persones a l’interior públic o sis a l’exterior en el cas de Formentera Menorca, i de quatre a Eivissa Mallorca, en espais públics, sempre que pertanyin, com a màxim, a dos nuclis de convivència. No obstant això, en espais privats únicament són permeses les reunions d’un únic nucli de convivència.

Les mesures que afecten l’hoteleria són les següents: Les zones comunes en espais interiors, amb inclusió dels espais dedicats a spa i jacuzzis, dels hotels i dels allotjaments turístics han de romandre tancades, a excepció de les terrasses i els espais a l’aire lliure d’aquests establiments, que podran fer servir els clients allotjats a l’establiment fins a les 17 hores de cada dia.

El motiu d’aquesta nova normativa és evitar la propagació de la covid-19 a les Illes Balears durant la festivitat de Setmana Santa. De fet, segons l’informe que ha elaborat el Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, apunta que l’evolució positiva de les dades epidemiològiques que s’havia produït fins a la data s’ha estancat o, fins i tot, presenta una lleugera inversió de la tendència, molt especialment a Mallorca, on la incidència acumulada de contagis a 14 dies ha passat de 42,41 per 100.000 habitants el dia 12 de març a 49,66 per cada 100.000 habitants el dia 22 de març.