La denominació d’origen Binissalem ha lliurat les insígnies Mantonegro d’Argent 2020, en una edició especial per celebrar el 30è aniversari de la seva creació.

Esperança Nadal, vicepresidenta del consell regulador de la DO Binissalem, ha explicat com va néixer aquest reconeixement, creat el 2015 amb motiu del 25è aniversari, amb l’objectiu de reconèixer a persones o entitats la seva dedicació i contribució a el món de la viticultura, el vi i la cultura del vi o, a persones destacades del món la gastronomia, cultura, esports, ciència…, amb alguna vinculació amb el territori.

El guardó és una insígnia de plata, en forma de raïm que simbolitza la varietat Mantonegro, la principal a la DO Binissalem.

Els premis Mantonegro d’aquesta sisena edició han estat per a:

  • Associació Balear de Sommeliers(ABS) per la seva dedicació a la promoció, formació i desenvolupament dels professionals del servei del vi i per la seva tasca, a la prescripció dels vins locals. Daniel Arias, el seu president ha agraït el reconeixement, i s’ha ofert per continuar col·laborant amb la Denominació d’Origen durant molts anys més.
  • Magdalena Mesquida Comas, editora de la revista Terra de Vinsi del suplement Manjària. Se li ha agraït la dedicació a la comunicació sobre el món del vi i per l’edició de la primera publicació especialitzada en vins a les Illes Balears. La editora ha manifestat que fa 14 anys, quan va començar amb la revista Terra de Vins, no es va equivocar de sector i que sempre s’ha sentit en família.

L’acte, celebrat el dissabte 5 de desembre al celler Biniagual, ha comptat amb la presència de Biel Torrens, director general d’Agricultura de Govern de les Illes Balears que ha reconegut la tasca dels viticultors i cellers, durant aquests 30 anys, per aconseguir la qualitat dels vins emparats per la Denominació d’Origen i ha destacat el patrimoni agrogenètic de les Balears, com un valor que pot posicionar les Illes a nivell internacional. Ha tancat l’acte, Jaume Alzamora, conseller del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de el Consell de Mallorca, que ha donat l’enhorabona a la DO Binissalem, Consell Regulador Denominació d’Origen Binissalem pel 30è aniversari i ha destacat la tasca de promoció del producte local, que s’està fent des de les diferents entitats i Administracions i, ha remarcat la necessitat de conquerir el consumidor local.