Està obert a professionals de la restauració i la inscripció és gratuïta

Restauración Mallorca, juntament amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears han organitzat la primera edició del Campionat del Món de Pa amb Oli, una cita que pretén promocionar als restaurants aquest plat típic de les Balears. Segons explica Alfonso Robledo, president de Restauración, la idea és que es recuperi un plat que ha sortit de moltes cartes de restaurants de les illes.

El jurat del I Campionat del Món del Pa amb Oli tendrà al xef Andreu Genestra, cuiner guanyador d’una estrella Michelin, com a president del concurs, a més d’altres membres com Toni Gelabert, forner de la Pastisseria Real i guanyador del millor pa moreno de Mallorca 2018; Tomeu Mas, propietari del restaurant Sa Llimona; entre d’altres cuiners i experts gastronòmics de les Illes Balears.

Igor Rodríguez, cuiner basc afincat a Mallorca i també membre del jurat explica que els dos ingredients obligatoris són el pa pagès i l’oli i que les llesques no podran sortir del plat en què es presentin, que concretament tendrà 20 centímetres de diàmetre. També apunta que es valorarà el pa, l’oli usat, la qualitat dels ingredients i que aquests siguin locals, entre altres aspectes.

Premis per als guanyadors

El guanyador del Millor Pa amb Oli del Món i els finalistes podran vendre la seva particular versió d’aquest plat per 6 euros durant els quatre dies de la Fira del Pa amb Oli que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març a sa Feixina a Palma de Mallorca, en el marc dels actes organitzats per celebrar la Diada de les Illes Balears (dia 1 de març).

Què s’ha de fer per participar-hi?

Per apuntar-se a la primera edició del Campionat del Món de Pa amb Oli, només cal enviar un missatge a inscripcions [arrova] agenciacom [punt] com en el qual s’hi ha de posar les dades següents: nom, cognoms, restaurant amb el qual participa, telèfon i email de contacte.

La inscripció és gratuïta. Hi ha dues fases: la prèvia, que tendrà lloc la setmana del 18 al 24 de febrer i en la qual se seleccionaran els guanyadors de les 4 categories (internacional, Mallorca, Menorca i Pituïses); i la final, que es farà el 28 de febrer.