La Festa de la Verema se celebrarà aquest 2019 els dies 11, 12 i 13 d’octubre, una cita de referència en el panorama vinícola de Catalunya que arriba a la 58a edició. L’activitat se celebra paral·lelament amb la Mostra de Vins que, com a novetat d’aquesta 13a edició, s’ampliarà amb un dia més –el divendres, en horari de tarda–. Es preveu que enguany, participin a la Mostra de Vins una vintena de cellers del Garraf i Penedès.

La Plaça de la Fragata, als peus de l’esglèsia parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, icona de la localitat, es convertirà en epicentre de l’esdeveniment amb un envelat per a tasts de vins i, al vespre, sessions musicals.

La jornada dominical serà la més intensa, arrencant de bon matí amb la sortida de les Pubilles i Hereus de la Festa de la Verema, el premsat del primer most i, a les 12 h, la Plaça de la Fragata acollirà l’espectacular Concurs de Trepitjadors de Raïm, a la 41a edició.

Un altre dels moments més impactants serà la pesada de la Pubilla i l’Hereu, amb el seu equivalent en vi, i la inauguraciò de la Font del vi. A la tarda, la Plaça de la Fragata estarà amenitzada amb música, cantada d’havaneres i degustació del tradicional cremat.

D’altra banda, la Festa de la Verama 2019 coincideix amb el segon cap de setmana del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 3 al 13 d’octubre, de manera que hi haurà la possibilitat de gaudir d’un excel·lent maridatge gastronòmicocultural