Palma està d’enhorabona perquè fa poc compta amb una botiga de gelats d’alta qualitat: Giovanni L. Aquest gelater germanoitalià fa de molts de tipus de gelats, molt bons, com el de meló, el de torró de Xixona, i també d’estravagants i, alhora, excel·lents, com gelat de formatge amb salmó.

Giovanni Lasagna guanyà el premi al millor gelat al Saló Internacional de Gelats, Pastisseria i Panificació Artesanal (SIGEP) l’any 2007 amb el d’avellana amb vermell d’ou, crema sabaiona i xocolata blanca. Aquesta prestigiosa cita mundial es fa anualment a Rímini (Itàlia) i el 2010 va tornar a rebre aquest guardó amb el gelat de pistatxo italià. Parlem amb ell per conèixer els seus secrets i passions.

Per què són tan bons els teus gelats?

Les receptes del gelats són del meu avi i són tradicionals. Jo sóc la tercera generació de gelaters. El meu padrí va començar a fer-ne al 61, mon pare al 72.

Quan començares en el món del gelat?

Als anys 90 vaig entrar a l’empresa, i hem arribat a obrir 130 botigues amb la marca Giovanni L. Són gelats bons perquè fem feina amb aliments locals i sempre amb l’elit de productes, de molt alta qualitat. Per exemple, les taronges són de Sóller, el  dolç de llet és importat de l’Argentina, les maduixes són locals i sempre vetllam per l’alta qualitat.

En què t’inspires per crear gelats?

M’inspiro en un poquet en tot: passejo, miro, demano l’opinió als clients als clients. Sóc molt innovador per això faig gelats d’espàrrecs, de salmó, de salxitxa, gelat d’ensaïmada, etc. En fem de moltíssims d’aliments.

Quin és el gelat que més t’ha costat crear?

Encara hi estic treballant, és el getat de sobrassada. Fa molt de temps que estic provant i provant de fer-lo i encara no m’ha sortit com ha de ser.

 I el que més t’agrada?

Des de ben petit, sóc un fanàtic del gelat de stracciatella. També era el gelat preferit del meu avi.

“ELS NOSTRES GELATS SÓN BONS PERQUÈ FEM FEINA AMB ALIMENTS LOCALS I SEMPRE AMB L’ELIT DE PRODUCTES, DE MOLT ALTA QUALITAT”

Quants en tens a la carta?

Actualment produim 15 tones de gelat diàries. Hi ha 112 sabors a la carta.

I quants n’ofereixes cada dia?

Al mostrador hi ha 40 sabors diferents i cada dia n’hi ha un de nou. Per exemple, avui (per dimecres passat) és el gelat de tartufo.

Tot el món s’ha rendit als gelats Giovanni

Som presents a 6 continents diferents amb 130 botigues: Dubai, Londres, Barcelona…

Com vigiles la qualitat d’aquestes botigues que tens arreu del món?

Els gelats surten tots d’una manufacturia i des d’allà son repartits

Recomana’ns un gelat.

El gelat de polpa de mango, amb un 38% de fruita natural, que és boníssim.

_________

Més informació de la seva botiga a Palma:

http://gastronomicament.cat/gelateria-giovanni-lasagna-de-palma