El celler Toni Gelabert acaba de presentar la segona part del projecte Fusió 5. En aquesta ocasió hi han participat l’artista de Sant Llorenç Guillem Nadal i el crític d’art cubà Ivan de la Nuez.

Fusió 5 va néixer l’any 2016 amb l’objectiu de fer projecte conjunt amb artistes en el qual els quatre elements (foc, aigua, terra i aire) s’uneixen amb la creació, la vida.

La primera part de Fusió 5 es va presentar en 2018 i va comptar amb la participació de Guillem Nadal i Albert Pinya, la coordinació i el disseny artístic va ser a càrrec de Frederic Pinya i Pere Pascual, mentre que Eulàlia Piera i Sebastià Nadal es van encarregar d’immortalitzar el projecte. El resultat va ser una edició limitada de 400 ampolles enumerades.

Per a aquesta segona part, Guillem Nadal i Ivan de la Nuez han fet una obra d’1,35 x 2,40 metres, que s’ha dividit en 351 parts. El raïm prové dels ceps que cultiva el viticultor Joaquim Montserrat, mentre que el vi resultant s’ha elaboarat al celler Toni Gelabert de Manacor. Està fet amb un cupatge de les varietats Mantonegro, Callet, Cabernet, Merlot i Sirà de 2017, que ha reposat 1 anys en botes noves de roure francès i 2 anys més en ampolla.

Gelabert explica que després de l’any 2020, quan han passat molts de fets no esperats, “me n’he adonat que ara més que mai són molt importants aquests projectes que enforteixen les relacions humanes i l’amistat vertadera. Cal seguir fent coses sense pensar en la part materialista. Hem de creuar el riu Leteu o riu de l’oblit (el que separa la part material de l’espiritual) i treballar la part espiritual i la consciència”.