Va dedicar més de 60 anys al sector de la restauració

Josep Torrens ha mort després d’una vida dedicada a la restauració. Una tasca que continua el seu fill Tomeu Torrens amb el Celler Can Amer, un dels més destacats de Mallorca.

La trajectòria de Josep Torrens Vallès, amb més de 60 anys dedicats al sector, ha estat valorada amb diversos guardons com la Placa de Bronze al Mèrit Turístic, atorgada pel Ministeri de Turisme el 1982; i la Medalla Ramon Llull del Govern de les Illes Balears l’any 2007. També cal comentar que l’any 1992, el Ministeri de Turisme va seleccionar el celler Can Amer per representar la cuina de les Illes Balears al pavelló d’Espanya a l’Expo de Sevilla.

També cal remarcar que gràcies a ell es va recuperar la varietat de vinya autòctona Gorgollassa, que tenia sembrades a la seva finca de s’Olivaret de Selva. El procés de recuperació va començar l’any 1997 amb 4 ceps que va cedir de la seva vinya i va finalitzar l’any 2011, quan el govern en va autoritzar l’ús per fer-ne vi.

Nacut a Binissalem l’any 1930, Josep Torrens va començar en el món de la restauració de jove. Amb 16 anys, es posa a treballar amb el seu oncle al celler Sa Travessa,d’Inca. L’any 1966, el seu oncle li cedeix la direcció del celler i Torrens li dóna un nou enfocament per adaptar-lo a les noves exigències del boom turístic. El 1971, amb l’ajuda de la seva esposa, amplia el negoci i passen a regentar també el celler de Can Amer. El traspàs de Josep Torrens va tenir lloc el passat dimecres 31 de gener de 2018, als 87 anys.