L’hibisc és una planta de la família de les malvàcies, originària de les regions tropicals i subtropicals, amb unes 150 espècies reconegudes. Una de les seves espècies més beneficioses per a la salut és l’Hibiscus sabdariffa, també coneguda com a flor de Jamaica.
Les infusions d’hibisc contenen diverses propietats medicinals. Per exemple, té un efecte antiviral gràcies a les antocianines, que a més de ser les responsables del seu color intens (i el de molts altres aliments vermells, blaus i morats com l’açai), són un antioxidant natural que ajuda a prevenir danys i malalties causats per l’acumulació de radicals lliures. Aquest mateix antioxidant fa que la infusió d’hibisc tingui beneficis per a la salut cardiovascular.
Alguns estudis han demostrat que pot ajudar a reduir la pressió arterial i també té la capacitat de disminuir els nivells de colesterol dolent i triglicèrids. Addicionalment, a aquestes propietats antivirals i antioxidants i al seu conegut efecte diürètic, la infusió d’hibisc també conté quantitats moderades de potassi, calci, magnesi i altres minerals.
A banda de gaudir-la com una popular beguda freda, l’hibisc també es pot preparar i gaudir calenta com el te.