Disculpa, però aquesta entrada només està disponible en Anglès Americà. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El cuiner mallorquí ha presentat la tapa Ensaïmada de Cranc de Riu al concurs que se celebra anualment a Valladolid

El cuiner basc afincat a Mallorca, Igor Rodríguez, ha guanyat el premi de la millor tapa d’Espanya. Ho ha fet a la XIII edició del Concurs de Pintxos i Tapes que se celebra anualment a Valladolid, on ha presentat la tapa Ensaïmada de Cranc de Riu. Amb aquesta elaboració, Rodríguez ret un homenatge a la rebosteria mallorquina i la combina amb un aliment gens habitual de la cuina illenca com és el cranc de riu. El resultat ha estat valorat pel jurat que n’ha destacat l’equilibri entre l’estètica, la temporalitat, el cost i la tècnica, per la qual cosa li han concedit els 6.000 euros que corresponen al primer premi.

No és la primera vegada que Igor Rodríguez participa en aquest campionat. De fet, els anys 2011, 2015 i 2016 en va quedar finalista, i el 2013, subcampió. Aquest guardó se suma als aconseguits a
Cantàbria com a Millor Tapa Marinera d’Espanya del 2016 i a les 6 guardons com a millor tapa de Tapalma.

Igor Rodríguez és actualment el cuiner del restaurant Ham del Port de Sóller.  Format a l’Escola de Cuina de Sant Sebastià (País Basc), es va donar a conèixer amb el seu projecte personal Ummo, un restaurant de tapes de Santa Catalina. Després va passar a encarregar-se de la
cuina del restaurant Bite del Portitxol de Palma.

D’altra banda, el cuiner noruerec Oyvindb Boe Dalev ha estat el guanyador del Campionat Mundial de Tapes, que se celebra per primera vegada. El cuiner nòrdic ha conquistat el paladar del jurat amb un bacallà noruec en cruixent de carxofes de Jerusalem amb algues, amb el qual també ha aconseguit 6.000 euros.