L’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) ha acollit el quart  Certamen Balear de les Verdures per a Escoles de Cuina organitzat per l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB). La cita ha tengut lloc el dimarts 25 de febrer i hi han participat 8 equips.

Els participants tenien 15 minuts per presentar els plats i cada creació s’acompanyava d’un tema musical que sonava mentre el jurat degustava el plat.

Els guanyadors han estat Jordi Cobos Martí i el Xavier Simonet Ferragut, alumnes de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. En segon lloc, hi han quedat Antònia Massanet Perelló i Kevin Fraijó Reva de l’EHIB; i en tercer lloc, Núria Vega Coll i Jhon Edixon Duran Rodríguez de l’IES Josep Sureda i Blanes (Palma).

Aquest primer premi permetrà a Jordi Cobos i a Xavier Simonet competir en representació de les Illes Balears al costat de Marcel Res en el campionat de Makrochef.

El jurat estava format per  Manuel Julve periodista de Ràdio Nacional; Julián Aguirre, periodista d’Ultima Hora; Raül Resinos de Benicarló Cuiner de l’Any 2017; Benet Vicens, cuiner del restaurant Bens d’Avall; Iñigo Rodríguez, cuiner de l’Hotel Pacha Eivissa; Bernabé Caravotta, cuiner del restaurant Vandal; Marcel Ress, guanyador Top Chef; Sílvia Anglada, cuinera d’Es Tast de na Sílvia; i Víctor Royo, cuiner de Live Hotels i vicepresident d’ASCAIB.