Disculpa, però aquesta entrada només està disponible en Alemany. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Se celebren els dies 20 i 21 d’octubre a Binissalem, Caimari i Palma

Cuiners de prestigi, taules d’anàlisi i reflexió, com també activitats lúdiques i pràctiques componen el programa de les Jornades de Patrimoni Immaterial Gastronòmic, organitzades Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Les activitats són gratuïtes  i es faran els dies 20 i 21 d’octubre a tres escenaris diferents: la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem; l’església vella de Caimari i el Centre Cultural la Misericòrdia de Palma.

Divendres, les activitats es faran a la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem. La ponència inaugural és a càrrec del forner Tomeu Arbona que parlarà de la Cuina íntima, una xerrada en què tractarà el retorn al model de cuina integrada dins el paisatge i connectada a figures com l’Arxiduc Lluís Salvador. Continuarà amb la taula rodona sobre Cuina patrimoninal reunirà a coneguts experts en l’àmbit de la gastronomia  com són Antoni Tugores, Miquel Sbert, Antoni Pinya i Pep Pelfort. La jornada continuarà amb l’opinió de cuiners com Andreu Genestra, Miquel Calent, Santi Taura i Marga Coll que debatran sobre els cuiners contemporanis i el patrimoni gastronòmic. També a Binissalem hi haurà el concert de TIU que musicarà algunes de les receptes medievals del Llibre de Sent Soví, la publicació més antiga de cuina conservada en llengua catalana.

La darrera activitat per divendres és l’experiència gastronòmica Caelum que oferiran Tomeu Arbona i Blavets de Lluc a l’església vella de Caimari: Una hibridació de llenguatges, una experiència nova i una actuació atípica que inclourà cant gregorià i una mica d’escenificació, combinada amb cuina conventual.

Dissabte, les jornades es traslladen al Centre Cultural la Misericòrdia, a Palma, en una jornada centrada al voltant del pa amb un tast, una ponència sobre el gremi de forners a Palma de l’edat mitjana fins al segle XIX de Miquel G. Garí; una taula temàtica amb el forner i pagès Tomeu Morro, la historiadora Elisabet Oliver, l’especialista i gerent de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears Pep Magraner, la secretària de Varietats Locals Aina Socies, el pastisser Lluís Pérez i el forner Gaspar Moyà, que donarà pas a una taller de galletes romanes a càrrec d’Aldarq i un taller de cuina jueva, a càrrec de Núria Bàguera a l’obrador del Fornet de la Soca de Palma.

Inscripcions al 971 219 818.

Consultau tot el programa a: http://www.conselldemallorca.cat/media/52681/jornades.jpg