Ha participat en el concurs Biomiel que se celebra anualment a Itàlia

La mel Caramel de Mallorca ha estat seleccionada com la millor mel del concurs Biomiel 2018. L’apicultor Martí Mascaró ha mostrat la seva satisfacció per participar-hi ja que les dues mels multiflorals que hi va presentar han guanyat la medalla d’or, l’han considerada com la millor de les presentades al premi, juntament amb la siciliana Azienda Agricola Ventimiglia i la grega Bee-thoven Organic Beekeeping (Greece).

Les mels mallorquines que han guanyat les medalles d’or provenen dels municipis de Petra, concretament de ses Cabanasses, i de Santa Margalida, de la finca de Son Real; uns guardons que se sumen a la medalla de plata guanyada també per Caramel de Mallorca l’any 2017 al mateix concurs, concretament a la mel recol·lectada al Rafal de Planícia de Banyalbufar.

Biomiel se celebra anualment a Bolonya (Itàlia) i s’han tastat i valorat mels de Grècia, Italia, Romania, Sèrbia, Espanya i Eslovènia. El jurat de l’actual edició ha estat format per 12 persones i encapçalat pel Dr. Gian Luigi Marcazzan, membre del Consell de Recerca Agrària j Anàlisi de l’Economia Agrícola (CREA) de Bolonya, que han destacat 55 mels poliflorals i 109 mels monoflorals.

Fotos: Caramel de Mallorca / Tarek Serraj

Molt més que un premi

El reconeixement del premi és important, d’una banda, perquè a dia d’avui Martí Mascaró és l’únic apicultor que té mel amb certificació ecològica; i d’altra banda, perquè el guardó destaca la feina i dedicació dels apicultors mallorquins que han de lluitar contra la competència d’envasadors que, fregant el límit de la legalitat, venen la mel d’altres llocs fent creure que és mallorquina.