/

La Nit de l’Oli 2022 reconeix l’èxit dels oliers i tafones de Mallorca

Hem estat quatre les marques de l'illa guardonades a certàmens exteriors especialitzats en oli d’oliva verge extra els anys 2020 i 2021

Amb una edició del més estiuenca, el 30 de juny va tenir lloc la Nit de l’Oli a Es Baluard Museu d’Art Contemporani a la qual una dotzena d’elaboradors del segell de qualitat Oli de Mallorca van oferir el tast dels seus Olis d’Oliva Verge Extra i sorprès amb les seves propostes de maridatge als assistents.

En el transcurs de l’esdeveniment, el president de la DO Oli de Mallorca, Joan Mayol, no va deixar passar la ocasió per recordar que “produir bons olis és contribuir a la millor alimentació possible dels nostres ciutadans i visitants.” […] “Els oliers contribueixen a la sostenibilitat econòmica i ambiental de Mallorca, tant del territori com de la societat.” Com també que “els olivars són sols una part de l’agricultura insular i és imprescindible que el sector primari tingui el paper estratègic que li correspon”.

La Nit de l’Oli va servir de marc per reconèixer aquelles marques guardonades a certàmens exteriors especialitzats en oli d’oliva verge extra els anys 2020 i 2021 en quant a que contribueixen a difondre la qualitat i excel·lència de la DO Oli de Mallorca.

Així, es va fer entrega d’un diploma a:

Son Catiu

  • 1r Premi Millor Oli d’Oliva Verge Extra de les Illes Balears – Productor ESAO Awards Olive Oil Competition 2020

Son Catiu

  • Premios Mezquita Plata IX Concurso Ibérico de Aceites de Oliva Virgen Extra 2021

Olis Sóller

  • 1r Premi Millor Oli d’Oliva Verge Extra de les Illes Balears – Cooperativa ESAO Awards Olive Oil Competition 2021

7 Empelts

  • Premios Mezquita Plata IX Concurso Ibérico de Aceites de Oliva Virgen Extra 2021

L’acte va ser una bona oportunitat per poder tastar i apreciar la gran diversitat i qualitat dels olis d’oliva verge extra que elaboren les marques de la DO Oli de Mallorca participants en aquesta edició de la Nit de l’Oli: Aubocassa, Es Roquissar, Finca Biniagual, Oli Verderol, Olis Sóller, Sa Madoneta, 7 empelts, Solivellas, Son Catiu, Son Matge,  Son Mesquidassa i Treurer.

A més del tast dels olis d’oliva verge extra es va oferir degustació dels productes de qualitat illencs DOP Pla i Llevant, DO Binissalem, IGP Vi de la Terra de Mallorca; IGP Sobrassada de Mallorca; IGP Ametlla de Mallorca; DO Queso Mahón-Menorca; DOP Oliva de Mallorca i Pa d’Aquí.

Hi foren presents Mae de la Concha, Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació; Jaume Alzamora, Conseller Promoció Econòmica Consell de Mallorca; Miquel Vadell Balaguer, director insular de Territori i Paisatge; Sebastià Aguiló, regidor d’Agricultura i Pesca de l’Ajuntament de Sóller; Pep Oliver president honor de la DO Oli de Mallorca; Antoni Bennàssar, president de la DOP Pla i Llevant i Conxa Rosillo, vicepresidenta de la IGP Vi de la Terra de Mallorca, entre d’altres.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat