Ha guanyat el concurs organitzat per Hijos de Ramon Oliver.

Fiorenzo Vivaldi, propietari de la pizzeria Vivaldi de Portals Nous (Calvià), s’ha proclamat guanyador del II Concurs La Millor Pizza de Mallorca.  El pizzer va cuinar la pizza Mamma mia, elaborada amb speck, un pernitl curat amb sal i fumat típic del Tirol (Itàlia), taleggio, un formatge típic de Bèrgam (Itàlia), i ceps de la varietat funghi porcini. La seva elaboració li ha servit per guanyar 1.500 euros en metàl·lic.

En segon i tercer lloc, varen quedar Després del vencedor, la nit també va distingir a dos premiats entre els pizzaiolos concursants. Es tracta dels guanyadors del 2n i 3r premi que van resultar ser la Pizzeria Lounge Bar Tentazione de Palma i la Pizzeria El 44 de la Colònia de Sant Jordi (ses Salines), amb un premi de 750 € i 250 €, respectivament. Una dada curiosa és que la pizza de l’establiment de ses Salines es va proclamar campiona de l’edició de 2017, mentre que l’elaborada pel restaurant palmesà va obtenir l’any passat l’accèssit de Premi a la Millor Massa.

La final s’ha celebrat el dijous, 15 de novembre, a l’antic Parc de Bombers del polígon de Son Castelló. La competició està impulsada per l’empresa centenària Hijos de Ramon Oliver. El certamen, que ha comptat amb la participació directa de la seva distribuïdora especialitzada en productes italians de màxima qualitat, Il Grotto, i ha tingut el suport  de Negrini, La Casa Italiana, Peroni, Asima, Cirio, Maestrella, 5 Stagioni, Soster Ibèrica i la Cambra d’Itàlia a Balears.

El jurat va estar format per:

  • Nicoletta Negrini (directora executiva de l’empresa Negrini)
  • José María Calonge (cap del departament de Cuina de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears)
  • Massimo Quondamatteo (responsable de PizzaSchool)
  • Leandro Galantini (cap de vendes d’Il Grotto)
  • Michele Tomadín (xef italià)
  • José Miguel Moragues (gerent de la Casa Italiana)
  • Danilo Pagano (campió mundial de Pizza Acrobàtica)
  • Riccardo Donina (director general de Soster Ibèrica)

Les puntuacions es varen fer seguint els criteris següents :

  • Fragància
  • Cocció
  • Presentació estètica general
  • Equilibri i qualitat de tots els ingredients usats
  • Originalitat en la combinació dels ingredients
  • Presència i mides dels alvèols a la massa
  • Punts de cocció idonis per a cada tipus de pizza
  • Ús de tècniques de pastat indirecte (mètodes biga o poolish)
  • Cocció i disposició dels ingredients
  • Maduració i digeribilidad de la pasta
  • Equilibri i tipologia d’ingredients usats (recepta de la salsa de tomàtiga, tipus de mozzarelles i utilització correcta dels ingredients, etc.)

Les pizzeries finalistes, que varen sumar més vots entre la seva clientela, van ser:

  • Restaurant pizzeria Es Trast (Campos)
  • Pizzeria Lounge Bar Tentazione (Palma)
  • Coco Lounge Ristorante Italino (Cala d’Or)
  • Bigood Pizza (Cala d’Or)
  • Pizzeria IL peperone (Santanyí)
  • Portés Via Pizzeria (Palma)
  • Pizzeria el 44 (Ses Salines)
  • Pizzeria Toscana (Palma)
  • Pizzeria Pino (Calvià)
  • Ristorante Pizzeria Vivaldi (Calvià)