L’Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca ha comunicat que, per primera vegada, les dones entraran a formar part de l’entitat. El passat 24 de setembre es varen fer les votacions per incorporar nous membres i l’entitat ha decidit incorporar quatre dones dels sis llocs que hi havia vacants.

L’entitat es va fundar l’any 1986 per Guillem Puerto i Pep Sans, i està formada per 30 persones que tenen com a objectiu recuperar i cuinar en un entorn especial receptes antigues i especials, sempre maridades amb vi. De fet, fins avui dia han recuperat més de 1.500 receptes que han recopilat en diferents obres i receptaris.

Els nous membres que han estat elegits són:

Assumpció Moranta Pericàs
Infermera, especialitzada en nutrició.

Fanny Pons Nicolau
Farmacéutica,  Especialista en  dietètica nutrició i dietoterapia.

Antònia Maria Torres Oliver
Biòloga. Directora tècnica i Secretaria del Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca.

Joan Nadal i Nadal
Mestre d’obres, pescador i cuiner (jubilat).

Cristina Zaforteza Fortuny
Directora d’empreses turístiques.

Antoni Moragues Jaume
Enginyer informàtic, Especialista en Gestió de les Tecnologies de la Informació i Comunicacions i en Gestió i Planificació Sanitaria.