El proper dissabte, 18 de juliol, se celebra la 9a Jornada Tècnica d’Agricultura Ecològica de les Illes Balears. La cita d’enguany, tendrà com a protagonistes alguns dels apicultors capdavanters de Mallorca en aquest sector, com també se centrarà en aspectes com l’etiquetatge de la mel.

L’acte està organitzat per APAEMA i té lloc a l’Auditori de Porreres (c/ d’en Cerdà, 21). Es tracta d’un trobada formativa anual, l’única d’aquestes característiques que se celebra a la comunitat autònoma.

El preu de matrícula és de 5 euros per a socis d’APAEMA i 10 euros per a la resta. Les inscripcions s’han de fer per ingrés al compte ES54 2056 0009 7310 0107 3129 (Caixa Colonya) i s’hi ha d’indicar el nom i els cognoms.  El període d’inscripció es tancarà dijous dia 16 de juliol a les 14 h.  Per assistir-hi és imprescindible dur mascareta i mantenir la distància de seguretat durant tota la jornada.

El programa és el següent:

 • 9 hores:
  Presentació de la jornada
  Un passeig per l’apicultura. Experiència d’una explotació apícola professional. Per: Tomeu Gual, mel Son Frare.
  Pràctica i foment d’una apicultura sostenible en una illa com Mallorca. Per: Gori Lladó, mel Son Gravot.
 • 30 hores:
  Pausa – cafè
  Projecte apícola enfocat a la reproducció d’abelles i a la producció de mel. Per: Biel Coll, mel Vici.
  Projecte apícola amb certificació ecològica i màrqueting diferenciat.Per: Martí Mascaró, mel Caramel.
 • 12 hores:
  Etiquetatge de mel. Per Eva Contestí, coordinadora d’inspecció de l’IQUA, Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació
 • 13 hores:
  Control oficial de la mel. Per: Eva Contestí, coordinadora d’inspecció de l’IQUA, Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació
 • 14 hores:
  Cloenda de la jornada
Autoria imatge: David Hablützel / Pixabay