/

Les receptes de Pepe Carvalho al restaurant Cuit

Els vins de Can Majoral es maridaran amb els plats que menjava el personatge de Vázquez Montalban

La literatura, la cuina i el vi seran els eixos del cicle gastronòmic organitzat per la denominació d’origen Pla i Llevant – Mallorca.

Cada mes hi haurà un maridatge basat en escriptors que a la seva obra han mostrat afecció per la gastronomia manifestada en les propostes de menjars que realitzen els personatges que intervenen a les obres. Hi ha molts autors que citen plats als seus escrits. De fet, autors com ara Simenon, Proust, Flaubert, Donna Leon, en són alguns exemples i sobre la seva obra es proposaran els maridatges.

Per a aquest primer maridatge s’ha escollit l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán (Barcelona, 1939-Bangkok, 2003), autor de la sèrie de novel·les del detectiu privat Pepe Carvalho, gallec, personatge del popular barri del Raval de Barcelona. L’encarregat de donar vida les propostes culinàries que apareixen a les novel·les protagonitzades per Carvalho serà el cuiner Miquel Calent, qui es basarà en el llibre: Les receptes de Pepe Carvalho, publicat pel mateix Vázquez Montalbán.

En aquest llibre, l’escriptor hi va recollir una antologia dels àpats proposats. Es reprodueix el text de la novel·la en què apareix el plat i, finalment, se’n dóna la recepta i el procés d’elaboració. En aquest maridatge Miquel Calent ha reininterpreat aquestes receptes. Un cop elegits els plats s’ha pensat que vins d’algun dels cellers del Pla i Llevant s’adaptaven millor a aquestes propostes i es va triar el celler Can Majoral d’Algaida, reconegut per la seva elaboració de vins autòctons i amb varietats internacionals i pels seus propostes de vins innovadors.

Els plats i vins escollits per a aquesta ocasió són:

  • Entrepà de Peix de la senyora Paca, de la novel·la Tatuaje amb el vi Butibalausí blanc, barreja de varietats de raïm blanc.
  • Seques amb botifarra de la novel·la Historias de fantasmas amb el vi Capgiró negre, monovarietal de giró negre.
  • Arròs de Bacallà i sobrassada, de la novel·la Tatuaje amb el vi Galdent, monovarietal de viognier.
  • Espatla de xot a la Périgord de la novel·la La soledad del manageramb el vi Turgent, monovarietal de syrah
  • Profiteroles i terrina de taronja amb Marnier amb Vinblanc, vi bullit, abans de fermentar el most és col·locat en una caladora al foc i s’evapora part de l’aigua concentrant-se el sucre, posteriorment fermenat.

El maridatge es farà el 8 de febrer, dijous a partir de les 20 h, al restaurant Cuit, situat al terrat de l’hoteNakar, Carrer Jaume III, 23 Palma. Les reserves es poden fer al correu cancalent [arrova] cancalent [punt] com o al telèfon: 871510046. Preu: 55 euros. Places limitades.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat