/

Macarena de Castro, Premi Ramon Llull 2019

La cuinera mallorquina Macarena de Castro és una de les guardonades dels Premis Ramon Llull 2019

El Govern de les Illes Balears premia la trajectòria de la cuinera d’Alcúdia

La cuinera mallorquina Macarena de Castro és una de les guardonades dels Premis Ramon Llull 2019. Va nèixer a Alcúdia l’any 1991 i la seva trajectòria està vinculada a la restauració per  herència familiar, ja que la seva família va obrir el primer restaurant el 1996 al Port d’Alcúdia.

Creativa i dinàmica, la seva cuina ofereix tècniques avantguardistes i tradicionals, sempre prioritzant el producte local. La seva trajectòria als fogons va començar l’any 2000, en el restaurant familiar, una trajectòria que complementà amb estudis de cuina i restauració a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i a diferents estades a restaurants de renom internacional.

L’any 2012 el seu restaurant Jardín -actualment Maca de Castro, Port d’Alcúdia- va rebre la primera estrella Michelin, un dels guardons més destacats d’Europa i, alhora, va ser la primera dona de Mallorca que ha rebut aquesta distinció. El Govern de les Illes Balears ha acordat atorgarli el Premi Ramon Llull “en reconeixement d’una gran innovadora de la cuina mediterrània, basada en el producte i el receptari mallorquí i que s’ha convertit en una ambaixadora de la gastronomia balear”.

D’altra banda, com avança el periodista Andoni SarriegiMaca de Castro serà guardonada amb 3 Sols de Repsol, de manera que serà l’única dona de l’Estat espanyol que podrà presumir d’aquesta distinció.

Podeu consultar tots els Premis Ramon Llull 2019 a: http://www.caib.es/pidip2front/jsp/ca/fitxa-noticia/strongspan-stylecolornavyconsell-de-govern-spanstrongel-govern-concedeix-els-premis-ramon-llull-de-lrsquoany-20191

D’altra banda, la campanya d’enguany del Dia de les Illes Balears s’ha centrat en les dones i homes que viuen aquesta terra, independentment d’on han nascut. En podeu veure el vídeo a continuació.

Foto: Nando Esteva

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat