Hi han participat 1.080 alumnes d’escoles de cuina d’arreu de l’Estat

Magdalena Mas Matas, alumna de l’IES Juníper Serra de Palma, ha obtingut el tercer premi del concurs GM Chef 2018. La competició culinària, celebrada el dilluns dia 19 de novembre al Mas Marroch (Girona), ha comptat amb 6 finalistes, després de tres fases en les quals hi han participat 1.080 estudiants d’escoles de cuina d’arreu de l’Estat.

Per a aquesta ocasió, Mas ha preparat un plat típic de la cuina mallorquina, una versió en tapa del frit de safarnària, amb porc negre, cames-grogues, botifarró, escuma i gel de fonoll i un puré de moniato, presentat sobre un plat de vidre bufat de Menestralia. Segons ha explicat, s’ha basat en la tradició per reivindicar els productes de Mallorca. El premi que ha guanyat consisteix en una estada gastronómica al restaurant Acánthum de Huelva (una estrella Michelin), propietat del cuiner Xanty Elías, ambaixador de GM Food Ibérica.

La resta de participants han estat María Eugenia Barberá (Madrid), Eugenia Lorente (Alacant), Juan Gaspar (Sevilla),

Arnau Triola (Girona) i Natalia González (Gran Canaria). El jurat ha estat presidit pel destacat cuiner català Joan Roca, xef del Celler de Can Roca ( estrellas Michelin), i ha estat acompanyat per Pere Laymon, CEO de GM Food Ibérica; Xanty Elías, cuiner del restaurante Acánthum; Erlantz Gorostiza, xef del MB Ritz-Carlton Abama; i el periodista gastronòmic Jesús Terrés.

La guanyadora del primer premi del concurs ha resultat ser Eugenia Lorente, alumna de l’IES l’Aljub de Santa Pola (Alacant), amb una desconstrucció del gaspatxo manxec, gràcies al qual ha guanyat una estada gastronòmica al restaurant Celler Can Roca (3 estrelles Michelin). El segon premi ha estat per María Eugenia Barberà, estudiant de l’IES Hosteleria i Turisme d’Alcalá de Henares (Madrid), que farà una estada en el restaurant MB (ues estrelles Michelin) de Martín Berasategui, ubicat a l’Abama Resort de Tenerife.

Des del grup GM Cash han comentat que en aquesta tercera edició del concurs continuen apostant per potenciar les joves promeses de la cuina amb concursos com aquest a través dels quals es pot descobrir el talent dels futurs professionals de la restauració.