L’estudiant de l’IES Juníper Serra passa a la final d’aquest concurs culinari

Magdalena Mas, alumna de l’IES Juníper Serra (Palma) ha és la guanyadora de la segona semifinal del concurs GMChef. Aquesta competició culinària, organitzada per GM Food a través dels establiments de Cash & Carry GMcash, celebra la tercera edició. L’estudiant mallorquina accedeix d’aquesta manera a la gran final que tindrà lloc el 19 de novembre al prestigiós espai Mas Marroch del Celler de Can Roca.

El jurat, format per Joanna Artieda (xef pastissera), Xanty Elías (propietari i xef del restaurant Acánthum -1 estrella Michelin-, i ambaixador de GMcash), Franchesko Vera (xef del restaurant saragossà Gamberro), Abraham Ortega (xef del restaurant Mad Planet de Madrid i Premi al Millor Cuiner Canari pel Món) i Carlos García (director regional de GM Food a la zona Nord), han triat unànimament el plat que ha preparat Magdalena Mas, que ha consistit en una tapa de Bunyol de cervells amb tombet”, una proposta basada en un dels plats més típics de la gastronomia mallorquina.

“Un concepte de tapa molt complet de sabor excel·lent”

Encara que en aquesta semifinal les preparacions, les presentacions i acabaments de les tapes han destacat positivament, demostrant el gran nivell dels participants, la proposta de la mallorquina ha destacat amb una elaboració sensacional. Xanty Elies ha comentat del plat que “la illenca ha presentat un molt bon producte de temporada amb un sabor espectacular, a més de valorar el risc de participar en un concurs amb cervell”. També Franchesko Vera ha incidit en la reivindicació de la triperia, cuinada amb productes de proximitat, per destacar la tapa guanyadora, mentre que Joanna Artieda i Abraham Ortega, subratllaven textures de la creació estaven molt ben aconseguides, i la seva presentació, en una vaixella mallorquina. Per la seva banda, Carlos García definia amb aquestes paraules a la triomfadora de la segona semifinal: “Magdalena ha sobresortit per sobre dels seus companys, amb un concepte de tapa molt complet de sabor excel·lent”. Per a Magdalena, la seva participació en GMChef ha estat una experiència nova, de la qual ha après a competir, a organitzar-se i a treballar a contrarellotge.

El concurs, que se celebra a nivell estatal, ha comptat amb la participació de més de 1.080 alumnes de 82 escoles de l’Estat espanyol, que han competit en 6 semifinals. A la final, Magdalena Mas haurà d’enfrontar-se als vencedors de les altres 5 semifinals per alçar-se amb el gran premi.

El vencedor d’aquesta tercera edició podrà fer una estada amb experiència gastronòmica per a ell i el seu mentor, i dos acompanyants més en el Celler de Can Roca  (3 estrelles Michelin), a més d’un abonament de compra de GMcash de 1.000 euros per a l’escola; el segon classificat tendrà el mateix premi al restaurant MB de Martín Berasategui (2 estrelles Michelin), ubicat al Abama Resort de Tenerife, mentre que el tercer classificat ho farà al restaurant de Huelva Acánthum de Xanty Elias, Brand Ambassador de GMcash.