/

Mallorca Cuina, el nou concurs de receptes

Per participar-hi cal fer un vídeo, d’entre 30 segons i dos minuts, d’una recepta que en mostri, com a mínim, els ingredients, l’elaboració i el plat acabat

La Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca organitza Mallorca Cuina, un concurs de receptes de cuina en llengua catalana, que consisteix en la creació d’un vídeo en català d’una recepta de cuina, i té com a objectiu promoure, entre tota la població —sobretot la jove—, la creació i la difusió de continguts audiovisuals en català a les xarxes socials.

Les creacions que optin a aquest concurs s’han de regir d’acord amb les bases següents:

Participants
Poden participar al concurs els residents a Mallorca.

Condicions de participació
Les persones que vulguin participar en aquest concurs hauran d’elaborar un vídeo, d’una durada orientativa d’entre 30 segons i dos minuts, d’una recepta que en mostri, com a mínim, els ingredients, l’elaboració i el plat acabat.

Cada participant pot presentar tants vídeos com vulgui de les categories de receptes següents: primer plat, segon plat, postres i beguda.

La llengua dels vídeos ha de ser la catalana. L’explicació de la recepta s’ha de fer oralment, com a mínim, i s’hi ha d’usar el català de manera adequada i correcta.

S’ha de fer una publicació del vídeo a les xarxes socials següents: Twitter, Instagram, Facebook o Tik Tok. La publicació del vídeo ha d’anar acompanyada d’un missatge de text amb el nom de la recepta, l’etiqueta #MallorcaCuina i la menció @llenguamallorca, perfil de les xarxes socials de la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca que recull les iniciatives i eines relacionades amb el foment del català a Mallorca. No s’accepten les publicacions de 24 hores de durada (històries).

Un mateix vídeo es pot publicar a més d’una de les xarxes esmentades.

Termini de participació
Entraran en concurs els vídeos publicats entre el 29 de març i el 16 d’abril de 2023.

Premi i comunicació de la recepta guanyadora
Hi haurà un únic premi, que se seleccionarà d’entre tots els vídeos publicats a les xarxes socials (Instagram, Tik Tok, Twitter i Facebook) que s’hagin publicat amb l’etiqueta #MallorcaCuina i la menció @llenguamallorca.

El premi consistirà en un lot de productes culturals i alimentaris:

  • Productes etiquetats en català per valor de 60 €, per gentilesa d’Agromart.
  • Dues entrades per a un espectacle del Teatre Principal de Palma inclòs en la programació teatral de la temporada 2022-23 (fins al juny de 2023), subjectes a la disponibilitat de places.
  • I obsequis diversos del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

Es comunicarà el perfil i la xarxa social de la recepta guanyadora dia 21 d’abril de 2023, a través de les xarxes socials de Llengua Mallorca, i també s’enviarà un missatge al perfil guanyador.

Jurat i valoració
El jurat del concurs estarà format per l’equip tècnic de la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca.

El jurat valorarà l’originalitat, la qualitat tècnica, artística i lingüística, i la capacitat expressiva i comunicativa (claredat, fluïdesa i recursos per atreure l’atenció dels seguidors) del contingut del vídeo.

El jurat podrà resoldre qualsevol cas que no s’hagi previst en aquestes bases. La decisió del jurat serà inapel·lable.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat