MasterChef ha començat la novena temporada des de Mallorca, concretament des del Parc de la Mar, amb la Catedral de Mallorca (la Seu) i el Palau de l’Almudaina com a decorat. Així, el programa de televisió, que es va emetre dimarts a vespre, ha servit per promocionar Mallorca turísticament. De fet, segons les dades d’audiència, el programa va tenir gairebé 1,6 millones de teleespectadors i un 15% de quota de pantalla.

Els concursants varen haver de preparar una coca de trempó, un carré de xot amb sobrassada de Mallorca i, de postres, una poma de textures, que es va destinar al menjador de l’associació solidària Zaqueo. Al programa també hi participaren els cuiners Maca de Castro i Santi Taura, que supervisaren els plats cuinats.

D’entre els participants, n’hi havia un de Mallorca, que nom Toni, de 34 anys, que es dedica a fer visites a turistes i els mostra la gastronomia local. També va comentar que és un apassionat del pòquer i que amb 20 anys va partir a Madrid per fer d’agent immobiliari. Després va viure a Nova York fins que va tornar a Mallorca.

Cal recordar que en la versió més jove del programa, MasterChef Junior, també es va desplaçar a Mallorca per enregistrar un programa, emès el mes de desembre de 2019, i que va tenir l’acadèmia de Rafel Nadal, situada a Manacor, com a escenari, la qual cosa va permetre al tennista promocionar les instal·lacions esportives i educatives entre els ciutadans de l’Estat.