Novembre Enològic oferirà quatre activitats obertes al públic

L’Ajuntament de Manacor organitza aquest mes l’activitat Novembre Enològic, un cicle per impulsar i donar a conèixer el vi de kilòmetre zero; és a dir, el que es fa a la comarca. Concretament s’organitzaran 4 activitats que tendran lloc els dijous i divendres del mes de novembre, a les 20.30 hores, a l’Espai na Camel·la. De fet, Catalina Riera, batlesa de Manacor, remarca la necessitat d’apreciar el vi i la seva indústria, que només a Manacor suposa un moviment econòmic de 4 milions d’euros.

La primera activitat es farà els dies 8 i 9 de novembre i consistirà en el curs Coneix el vi. Està adreçat a persones joves i estudiants que descobriran com s’elabora el vi i que inclou un tast de vi blanc, negre i rosat que estarà dirigit per l’enòleg Miquel Gelabert.

La iniciativa, que compta amb la implicació activa del Centre Universitari de Manacor, la DO Pla i Llevant i la IGP Vi de la terra de Mallorca curs també oferià la xerrada Vi i salut. Consumir amb responsabilitat, en la qual hi intervindran Miquel Gelabert i Antoni Bennàssar el proper dia 16 de novembre.

La setmana següent, concretament el dia 23 de novembre, es parlarà de Les varietats autòctones del raïm, a càrrec d’Antoni Martorell, un acte que inclourà un tast de vi elaborat amb les varietats Callet, Escursac, Giró Ros, Sabater i Mantonegro.

Per acabar, el 29 i 30 de novembre, hi haurà la darrera proposta formativa en la qual es parlarà dels vins de varietats franceses que s’elaboren a Mallorca i a França, com són les Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà. El curs serà impartit pel sommelier Daniel Arias, que oferirà un tast comentat d’un vi francès i un de mallorquí.

Les inscripcions per assistir a les activitats s’ha de fer a través d’e-mail a videmallorca [arrova] gmail [punt] com i s’hi ha d’indicar el nom de la persona assistent i del curs al què es vol apuntar. Les places són limitades i es faran per ordre d’arribada dels missatges.

Consultau el programa complet a: Programa Novembre Enològic 2018