Mar Jordi Egea (Palma, 1977) donarà a tastar i parlarà dels vins de l’agrupació Petits Cellers de Mallorca. L’enòloga ens explica d’on surt la passió i com maridarà els vins amb les propostes culinàries de la cuinera Margalida Coll els propers dies 10 i 11 de juny al cicle La Bona Vida de la Universitat de les Illes Balears.
Com et vas introduir al món dels vins?
Primerament vaig estudiar Ciencies Quimiques a la UIB i despres volia estudiar una altre carrera de dos anys mes. Vaig mirar per fer Tecnic d’alimentacio i Enologia. Em van agafar a les dues facultats i em vaig decidir per enologia. Era un mon relativament desconegut per jo, si que m’agradaven els bons vins i arrel dels estudis vaig descobrir una gran passió.
Què ensenyaràs al cicle de la Bona Vida?
Farem a cada sessió una presentació de 3 vins explicant cada celler, cada vi i farem el tast i
despres els combinarem amb els plats de na Margalida Coll
A qui recomanaries apuntar-se a aquest curs de cuina?
A qualsevol persona que li agradi el món de la gastronomía i el vi ja que gaudirem d’una jornada amb bona companyia i aprendrem i provarem la bona cuina de na Margalida Coll del Restaurant Miceli de Selva.
Quins vins hi trobarem al cicle?
Trobarem vins de s’associació petits cellers que seràn de DO Binissalem Mallorca, DO Pla i Llevant i Vi de la terra.
És el primer cop que participes en el cicle de la Bona Vida?
Sí que és el primer cop. En Pere Palou, organitzador del cicle, em va proposar la col·laboració i em varen semblar unes activitats molt interessants.
Amb quins vins podem acompanyar la cuina de mercat?
Realment la podem acompanyar amb qualsevol vi ja que es tracta de saber els ingredients del plat i la forma d’elaboració i coccio per trobar un vi adient que maridi amb el plat. Si volem algun vi més exclusiu sempre es pot prendre un vi d’autor o un vi de finca.
Ens recomanaries un bon vi mallorquí?
Jo sempre dic que el bon vi es el que li agrada a cada un. Per això per recomanar un vi m’agrada saber els gustos de la persona a qui el recomano. Actualment a Mallorca hi ha uns 70 cellers que elaboren molts bons vins. A nivell personal podría destacar l’estil de vinificació de Vins Nadal, Biniagrau, Son Campaner, 4 kilos vinicola, Es Fangar, Toni Gelabert, Miquel Gelabert,… pero com dic és molt particular.
Participes sovint en cursos i tallers de vins?
Des de l’any 2004 em dedico a la comunicació del món del vi colaborant amb associacins, escoles, vinoteques, bodegues, revistes, diaris i a nivell particular. De fet, estic posant en maxa una web, www.palmagourmet.com, on oferesc diferents activitats com cursos (Iniciacio al tats, Elaboració de Vins, Maridatje, Monografics de vins dolços, escumosos, destilats..), tastos dirigits, sopars maridatge, visites guiades a cellers, fàbriques de sal, d’oli, cursos de jamón, formatges, olis, sals, xocolates, flors,… tot per apropar aquest fantastic món a qualsevol persona que li agradi.