És alumna del 2n curs de Direcció en Serveis de Restauració de l’IES Juníper Serra

Mallorca pot presumir de campiona en cocteleria perquè Margalida Moreno Morey es va proclamar campiona absoluta del Concurs de Cocteleria Interescuelas OTC Group 2019.

La cita es va celebrar a Madrid el 31 de gener. Moreno és  alumna del segon curs del grau superior de Direcció en Serveis de Restauració de l’IES Juníper Serra, i va estar preparada per el professor Manel Cañas.

Prèviament s’havia classificat  com a millor proposta de les Illes Balears, i va superar la semifinal celebrada a Sant Sebastià (País Basc) com a primera classificada. A la ronda final, va superar els altres 8 finalistes. A més a més, Margalida Moreno també va liderar l’equip en la prova cooperativa, que també va guanyar.

En què consistia el concurs de Cocteleria Interescuelas OTC

A la final, els 9 participants, han hagut de superer tres proves exigents. En la primera, tenien un minut per agafar ingredients d’un supermercat i quatre minuts per elaborar-ne un còctel. En la segona prova havien de descobrir una caixa sorpresa amb ingredients a l’atzar i una preparació de cafè (espresso o cold brew) i preparar una preparació barista. El temps per escollir els ingredients era d’un minut i per fer la beguda, quatre minuts. En la tercera i darrera prova, per equips Margalida Moreno participava amb els alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Bilbao i de l’Escola d’Hoteleria de Girona i va consistir en presentar dos còctels per concursant de forma cohesionada per elaborar-ne una carta. Els alumnes havien estat en contacte durant setmanes per dissenyar la carta. La temàtica en què se centraren varen ser les pel·lícules que els marcaren de petits. Margalida Moreno va preparar dos còctels que recordaven dues escenes de les pel·lícules La Bella i la Bèstia i Na Ventafocs.

Amb aquest triomf, l’IES Juníper Serra es situa com l’escola d’hoteleria de l’Estat espanyol que més vegades ha guanyat aquest concurs (dues vegades de tres edicions) després que fa dos anys el guanyàs Clara Somovilla.