Palma es converteix en la capital cafetera d’Espanya i d’Europa amb motiu de la inauguració de Arabay Coffee Roasters Since 1952, un dels millors centres experts en cafè d’Europa. Un acte que ha tengut lloc dijous, dia 9 de març de 2017, que ha viscut una forta expectació de públic i assistents.

Aquest establiment engloba les noves tendències del cafè al món, basats únicament en els cafès aràbics, cercant l’excel·lència mitjançant els specialty coffees (cafès procedents de finques regulades per l’Associació de Cafès Especials d’Europa – SCAE, que obtenen més de 80 punts en la seva escala de qualitat).

Es tracta d’un projecte innovador format per tres espais únics en una mateixa localització:

  • Coffee Academy [Planta -1]. En aquesta escola de formació disposen de cursos amb títols certificats SCAE que proporcionaran tots els coneixements necessaris i actualitzats per convertir-se en un veritable expert cafeter. Ofereixen formació per a baristes (cambrers especialitzats), torradores i de latteart, en l’únic espai homologat en la matèria de Mallorca. En aquest espai, també es duen a terme tasts, tallers i degustacions dirigides al gran públic.

 

  • Coffee House [Planta 0]. Compten amb la màquina cafetera Opera, la millor del mercat i elaborada per baristes, per assolir la perfecció en la preparació d’un cafè insuperable: modula la temperatura, la pressió de l’aigua i el temps de preinfusió, infusió i postinfusió. Compten, a més, amb quatre molins amb diferents varietats: el cafè de la setmana, un cafè blend, cafè descafeïnat, cafè filtre a mida, segons l’origen. En la seva cafeteria, també es podrà degustar una gran varietat d’infusions, ideals per als amants d’aquesta beguda.

 

  • Coffee Store [Planta 1]. Es tracta d’una botiga de cafès i complements per a ús domèstic i professional. Més de la meitat d’una vintena de cafès aràbics diferents, tenen el seu origen en el contacte directe que Arabay estableix amb les finques, sense la intervenció d’intermediaris. Arabay Coffee ofereix un producte artesà, de qualitat, variat i fet a Mallorca, acompanyat d’un servei d’atenció al client immillorable, compost per experts en la matèria que sempre posen esment i atenció als detalls.

L’acte ha comptat amb la presència del director d’Arabay, Toni Vallcaneras, qui ha destacat la importància d’emprendre aquest projecte com a empresa mallorquina, concretament de Cafès Bay, (afincada a Lloret), i també per fer realitat un somni i una passió que ha donat com a resultat aquest centre de referència per als amants del bon cafè.

Es troba al carrer del Sindicat, 5 de Palma (Plaça Capallers).