La ginebra està elaborada al polígon de Son Castelló per Byron Holland

Hi ha històries que tenen a veure amb l’amor de les persones envers un ofici i un indret. És el cas de Byron Holland, un escocès enamorat de l’illa que ha decidit deixar Londres, on residia darrerament, per passar a viure a Mallorca i crear el seu somni, una ginebra i una destil·leria pròpia. Així neix Palma Gin i Mallorca Distillery.

Essència mediterrània de Mallorca

Holland va arribar a Mallorca fa tres anys i va començar a crear la seva destil·leria dos anys enrere, on s’elabora Palma Gin. Es tracta d’una ginebra macerada amb botànics de Mallorca, com el ginebró, el romaní, la lavanda, les fulles de taronger, la flor de taronger i les rames de tomatiguera, que maceren devers 20 hores amb l’alcohol de blat orgànic; amb l’objectiu d’oferir una ginebra que remeti a l’essència mediterrània de Mallorca.

Aquesta filosofia també està relacionada amb el disseny de la botella, inspirat en les rajoles hidràuliques que la fàbrica familiar Huguet elabora a Campos des de fa més de 80 anys. S’ha optat per  També cal comentar el logotip de Mallorca Distillery, per al qual Byron Holland ha triat una imatge inspirada amb la rossassa oest de la Catedral de Mallorca, la Seu.

El resultat és Palma Gin, una ginebra de 46,6º, però alhora delicada, cítrica i fresca, ideal per acompanyar els moments d’esbarjo i d’oci, sempre amb moderació.

La presentació oficial es va fer dilluns, 3 de desembre, a les instal·lacions de Mallorca Distillery (gremi Sucrers i Candelers, 20. Palma) i va comptar amb la participació del pastisser Lluís Pérez, que va oferir 4 creacions que es varen maridar amb 4 còctels diferents preparats per Tommy Ferragut, que va demostrar el seu talent com a barman, com també els seus coneixements en sommelieria.

Crea la teva ginebra 

Mallorca Distillery és una petita destil·leria amb uns alambins de coure de 500 litres, ubicada al polígon de Son Castelló. Una de les activitats que organitza són les visites a la destil·leria, durant les quals explica la història de la ginebra a Europa. També ofereixen la possibilitat de crear la vostra pròpia ginebra, juntament amb l’assessorament d’un professional, amb qui podrà tastar la gran varietat de botànics destil·lats i aprendre les complexitat de la ginebra. Aquesta experiència té una durada de 4 hores i inclou 4 còctes, una botella de ginebra personalitzada i una botella de Palma Gin.