/

Neix la primera sangria feta amb vi i taronges de Mallorca

El celler 7103 de Santa Maria del Camí l'ha creada a partir de la vareitat autòctona mantonegro i cítrics del Pla de Mallorca

Els vinaters Sebastià Ordines i Pep Cànoves acaben de presentar la primera sangria feta amb vi i taronges de Mallorca. Tots dos són els creadors de 7103 Petit Celler de Santa Maria del Camí, que té com a filosofia l’ús de les varietats autòctones i la valorització del producte local, entès com a local aquell que és nascut i transformat aquí. Per això, seguint amb aquesta filosofia s’han proposat fer una sangria 100% mallorquina.

Per considerar que una beguda és sangria, ha de tenir el 50% de vi i el 50% de suc de taronja. En el cas de Sangria Mallorca de 7103, el vi procedeix del raïm de les seves vinyes, concretament de la varietat local mantonegro, i les taronges són del Pla de Mallorca que Fruita Bona convertit en suc. Després, ho han infusionat amb canyella, clau i cardomom d’Espècies Crespí, sense afegir-hi gens de sucre. Per elaborar-la han estat un any i mig fent proves perquè havien de millorar l’estabilització del suc de taronja de forma natural, fita que han assolit.

Tant Cànoves com Ordines comenten que “a 7103 petit celler, des del dia del nostre naixement vàrem apostar perquè la diferenciació dels nostres vins amb la resta fossin les varietats autòctones”. La presentació es va fer el 14 de juliol a l’agroturisme Sa Pedrissa de Deià. El restaurant de l’hotel és diu Es Pi i el cuiner Marcel Ress n’és el cuiner, un professional que sempre té en compte el producte de quilòmetre zero com el vi de Mallorca de 7103 o la ginebra Cabraboc.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat