Els principals requisits a l’hora de confeccionar el Pa amb Oli són el pa de pagès i l’oli. A més, serà obligatori servir el Pa amb Oli en un plat de 20 cm de diàmetre i les llesques de pa no poden ser més grans que el plat.

Tots els restaurants de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com restaurants de tot el món, que vulguin confeccionar ‘El millor Pa amb Oli de Món’ ja es poden inscriure a la segona edició del Campionat del Món de Pa amb Oli. La inscripció és gratuïta i han de complir amb una sèrie de requisits: el pa ha de ser pagès, ha de dur oli, s’ha de servir en un plat de 20 centímetres de diàmetre i les llesques  no poden ser més grans que el pa.

Per apuntar-s’hi cal enviar un missatge a inscripcions [arrova] agenciacom [punt] com, s’hi ha d’indicar que volen participar en el campionat i amb les seves dades (nom, cognoms, restaurant amb el qual hi participa, telèfon i e-mail de contacte). La cita es dividirà en dures parts, la prèvia i la final. Per a la fase prèvia hi haurà una competició per illa (Mallorca, Menorca i Pitiüses) i una altra d’àmbit internacional que se celebrarà a Mallorca.

El jurat del II Campionat del Món del Pa amb Oli estarà format per cuiners i experts gastronòmics de les Illes Balears. El guanyador de ‘El Millor Pa amb oli del Món’ i els finalistes podran vendre el seu pamboli, a un preu marcat per l’organització, durant els tres dies de la Fira del Pa amb Oli que se celebrarà del 28 de febrer a l’1 de març a sa Feixina a Palma, amb motiu del Dia de les Illes Balears.