/

Presentació de l’Auca de l’olivera i l’oli

Es tracta d'una història il·lustrada en format pòster per difondre la cultura de l’oli d’oliva a Mallorca, una obra feta amb textos de Miquel Rayó i Joan Mayol amb il·lustracions de Margalida Vinyes

El president de la denominació d’origen Oli de Mallorca, Joan Mayol i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les Illes Balears, Mae de la Concha, han presentat l’Auca de l’olivera i l’oli. Es tracta d’una història il·lustrada en format pòster per difondre la cultura de l’oli d’oliva a Mallorca, una obra feta amb textos de Miquel Rayó i Joan Mayol amb il·lustracions de Margalida Vinyes.

El president de la DO. Oli de Mallorca, també autor de l’auca, ha assenyalat que “és ben conegut el valor de oli d’oliva com a aliment i a la nostra gastronomia, però també té un gran valor social i històric. És un producte que té milers d’anys d’història, que existeix gràcies a una simbiosi entre l’olivera i l’humà sense la qual probablement la Mediterrània no hagués evolucionat de la mateixa forma”.

En la redacció dels textos de l’auca, també hi ha participat Miquel Rayó qui ha destacat el caràcter pedagògic d’aquesta història narrada per a la qual consideraren “imprescindible reflectir la importància que tingueren al seu moment de les collidores d’oliva, també reproduir una glosa del cançoner del Pare Ginard”.

Per la seva part, la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació Mae de la Concha, ha valorat positivament la edició d’un material que per les seves característiques probablement tingui molt bona acollida a escoles i altres àmbits. L’auca té 24 vinyetes, en les quals s’explica aspectes relacionats amb el conreu de l’olivera, com ara el seu vincle amb el territori, la transformació dels seu fruits en oli d’oliva, el seu paper en la gastronomia i, en definitiva, en la història i la cultura de l’illa. També s’hi relaten els inicis del conreu de l’olivera a partir de la domesticació de l’ullastre, l’empremta que va significar a entorns com el de la Serra de Tramuntana i el procés d’elaboració l’oli d’oliva verge extra, un dels pilars de la dieta mediterrània.

Per la transversalitat del seu contingut, format i disseny, l’Auca de l’olivera i l’oli constitueix un interessant recurs educatiu, tant en l’àmbit escolar com familiar. Així, inicialment, s’enviarà als centres educatius de Mallorca a través dels centres de professorat d’Inca i Palma, com també es pot sol·licitar a la seu de la denominació d’origen Oli de Mallorca al telèfon 871 030 769.

La DO Oli de Mallorca també té un portal amb recursos per als professors, que es pot consultar a: http://olidemallorca.recursoseducatius.es/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat