/

Primer ronqueig de tonyina a Colònia Sant Jordi

El restaurant Salicornia inicia així una temporada de la tonyina que s'allargarà els propers dies amb plats especials

El restautarant Salicòrnia va acollir el primer ronqueig de tonyina a la Colònia de Sant Jordi. La cita va tenir lloc el 16 de juny i va despertar l’interès dels afeccionats a la cuina i a la mar.

Pablo Tomás, xef del restaurant Salicornia, comenta que “és tota una experiència gastronòmica, autèntica, singular i sorprenent; així com es talla la tonyina, es menjar; de manera que la frescor del producte és màxima. També hi va ser present el mestre kaitai Gabriel Conti.

La tonyina vermella protagonista del ronqueig va ser comercialitzada per l’empresa Gran Blau i pesava 150 quilos. Després d’una evisceració prèvia, la tonyina va ser especejada per parts i degustada al final segons diferents tipus de carn i textures, amb un maridatge de vins generosos i escumosos.

El restaurant Salicornia, situat davant del port de Colònia Sant Jordi, inicia així una temporada de la tonyina que s’allargarà els propers dies amb plats especials que s’afegeixen a la carta, com el tataki amb gaspatxo de poma, el tàrtar, la ventresca amb pebres del piquillo o la coca de trempó amb tonyina.

Què és el ronqueig
L’especejament de la tonyina s’anomena també ronqueig ja que és el so que es produeix quan es fan bocins de l’animal, concretament quan el ganivet passa per l’espinada de la tonyina. Aquesta tècnica es fa servir durant el mes de juny, quan la tonyina salvatge migra a aigües més càlides per fresar. Es captura al seu pas pel Mediterrani, just quan té la màxima infiltració de greix a la seva carn. L’umami, el sabor intens capaç de provocar plaer, és el que converteix la tonyina -al seu pas pel Mediterrani- en un menjar que anhelen els grans països consumidors, com ara el Japó.

El ronqueig de la tonyina consisteix en l’especejament de manera completament manual. Els talls es fan en funció del nivell de greix de cada peça, i se n’extreuen fins a 25 parts comestibles.

El restaurant Salicòrnia oferirà plats especials de dijous a diumenge:

  • Tàrtar de tonyina vermella Bluefin – 24 €
  • Tonyina vermella Bluefin a la brasa – 24€
  • Tonyina vermella marinada, gaspatxo de tomàquet verd, coriandre i llima – 24€
  • Ventresca de tonyina vermella, pilpil de piquillos i vermell d’ou – 28€

Restaurant Salicornia
El restaurant s’ubica a la planta baixa de l’hotel Honucai i a primera línia de mar. És un espai gastronòmic amb personalitat i elegància. El xef, Pablo Tomás (ex Drolma i ElBulli) se centra en una cuina de peix, el producte per excel·lència de l’illa, perquè visitants i locals gaudeixin de receptes autòctones reversionades.

El seu nom ve donat per una alga utilitzada a la cuina, que creix a zones d’alta salinitat, com les platges de Mallorca. En aquest restaurant, amb terrassa davant del port pesquer de la Colònia de Sant Jordi, també es pot gaudir d’un dinar a la seva sala privada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat