/

Quan és la temporada per menjar peix fresc?

Cada peix té uns mesos en què és més convenient assaborir-lo. Us donam les claus per saber quin peix i quan és millor menjar-ne de fresc

Eva Remolina – AMIC – Redacció

Ara que som ben ficats a l’estiu, són molts els que trien dinar o sopar de peix fresc. Ara bé, no sempre hom pot menjar el peix que vol, ja que depèn de la temporada. Això suposa adquirir-lo a un millor preu (perquè hi ha més oferta) i també es pot obtenir de més qualitat i amb un sabor molt més intens perquè serà fresc.

A excepció d’alguns peixos com l’halibut, la palometa o l’anfós, que gràcies a les piscifactories poden consumir-se tot l’any, per a la majoria hi ha uns mesos que són més propicis per comprar-ne i consumir-ne:

  • Sardina, de maig a octubre.
  • Peix espasa, d’abril a novembre.
  • Sorell, d’abril a octubre.
  • Gall, de març a abril
  • Bonítol, de juny a octubre.
  • Tonyina, de març a juny.
  • Aladroc (dit també seitó), d’abril a juny.
  • Bacallà, de desembre a maig.
  • Besuc llobarro, de novembre a març.
  • Escamarlà llamàntol, dues temporades. Entre juny i setembre i entre desembre i febrer.
  • Cranca, de setembre a octubre.
  • Nècores, de novembre a desembre.
  • Llagosta, de gener a març.
  • Pop, de setembre a desembre.
  • Escopinyes cloïsses, de juny a octubre.
  • Ostres, de novembre a febrer.
  • Navalles de juny a octubre.

Consumir peix de temporada es notarà en el gust i en el preu. A més, ens aportarà un major valor nutricional i respectarem el cicle biològic de cada espècie, per la qual cosa també contribuirem a la sostenibilitat del medi ambient. Sens dubte, tot són avantatges.

Imatge: Getty Images

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat