Eva Remolina – AMIC – Redacció
Ara que som ben ficats a l’estiu, són molts els que trien dinar o sopar de peix fresc. Ara bé, no sempre hom pot menjar el peix que vol, ja que depèn de la temporada. Això suposa adquirir-lo a un millor preu (perquè hi ha més oferta) i també es pot obtenir de més qualitat i amb un sabor molt més intens perquè serà fresc.
A excepció d’alguns peixos com l’halibut, la palometa o l’anfós, que gràcies a les piscifactories poden consumir-se tot l’any, per a la majoria hi ha uns mesos que són més propicis per comprar-ne i consumir-ne:
- Sardina, de maig a octubre.
- Peix espasa, d’abril a novembre.
- Sorell, d’abril a octubre.
- Gall, de març a abril
- Bonítol, de juny a octubre.
- Tonyina, de març a juny.
- Aladroc (dit també seitó), d’abril a juny.
- Bacallà, de desembre a maig.
- Besuc i llobarro, de novembre a març.
- Escamarlà i llamàntol, dues temporades. Entre juny i setembre i entre desembre i febrer.
- Cranca, de setembre a octubre.
- Nècores, de novembre a desembre.
- Llagosta, de gener a març.
- Pop, de setembre a desembre.
- Escopinyes i cloïsses, de juny a octubre.
- Ostres, de novembre a febrer.
- Navalles de juny a octubre.
Consumir peix de temporada es notarà en el gust i en el preu. A més, ens aportarà un major valor nutricional i respectarem el cicle biològic de cada espècie, per la qual cosa també contribuirem a la sostenibilitat del medi ambient. Sens dubte, tot són avantatges.
Imatge: Getty Images