/

Què és el tempeh?

Aquest aliment s'empra com a substitut de la carn en moltes dietes veganes i vegetarianes

Eva Remolina – Amic

El tempeh és un aliment fermentat originari de Java, una illa d’Indonèsia, i es fa a partir de la soia. És un producte ric en proteïnes i fibra, i s’utilitza com a substitut de la carn en moltes dietes vegetarianes i veganes.

El procés de producció del tempeh implica la inoculació de grans de soia cuits amb un cep específic de fongs Rhizopus oligosporus i la fermentació durant un període de temps determinat. Durant la fermentació, els enzims produïts pel fong descomponen els carbohidrats i proteïnes de la soia, i es converteixen en compostos més digeribles i nutritius.

El gust que té és terrós i lleugerament salat, i se sol comparar al de la nou. També es considera un sabor neutral, per la qual cosa resulta molt versàtil a l’hora d’usar-se a la cuina, i per això s’inclou en nombroses receptes, siguin dins de guisats, amanides o fritades.

Com que té 19 grams de proteïnes per cada 100 grams de l’aliment, és considera un producte alimentari altament proteic. De fet, supera el tofu en quantitat de fibra, tot i que també és més calòric. Com és un producte fermentat, és especialment bo per a la flora intestinal.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat