TaPalma 2021 ja és aquí i en aquesta ocasió hi participaran 35 establiments. Ara bé, abans de la ruta de tapes, es farà el concurs, tindrà lloc el 22 de novembre al Palau de Congressos de Palma i en el qual hi competiran 15 tapes i 8 còctels que miraran d’obtenir l’or, tant a la tapa temàtica com a la tapa TaPalma, i també com a millor còctel.

El concurs, que començarà a les 16 hores a la Sala Mallorca del Palau de Congressos, donarà el sus la Tapa TaPalma Temàtica que començarà a les 16.15 en què participaran els xefs dels restaurants següents: Bistro Esencia, Shaka, Prosecco Santa Catalina, Bar Bosch, Boira, Menjaibeu i Arrosseria El Puente.

Tot seguit, a les 17.15 hores, serà el torn per al concurs de còctels amb els bàrmans de Bistro Esencia, Katagi, Prosecco Santa Catalina, Il Forno Citta, Bar Bosch, Emblemàtic, Shaka i Kenzo.

Per acabar, a les 18.15 hores, es farà el concurs de Tapa TaPalma Lliure amb els restaurants La Despensa del Barón, Buades Degustación Tapas y Vinos, Rosa del Mar, La Trastienda, Il Forno Citta, La Consentida, Blat al Sac i Maleva.

Un jurat de nivell
El jurat de tapes del concurs TaPalma 2020 estarà format per Igor Rodríguez, president del jurat de xefs, subcampió del Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciutat de Valladolid i xef del restaurant El Bandarra, al qual l’acompanyaran al certamen de Tapa TaPalma José Cortes, president de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB); Manuel Alonso, xef amb una estrella Michelín i dos Sols Repsol; Mitxel Suárez, xef de Borda Berri i campió d’Euskadi i Navarra 2021 de Pintxos; Lucas García, CEO de Grup Moga, i Ana Mediavilla, directora de Gastronomicom i del Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciutat de Valladolid.

Al concurs de Tapa Temàtica el president, Igor Rodríguez, estarà acompanyat per Íñigo Lavado, xef amb un Sol Repsol i propietari de Singular; Miquel Calent, xef i propietari de Can Calent i Cuit; Juan Carlos García, propietari de The Tapas Gastrobar i campió de Tapes per Menorca 2021; Koldo Royo, xef i influencer i Lydia Corral, periodista gastronòmica d’Última Hora.

Pel que fa al jurat de còctels, el formaran Juan Antonio García, vicepresident de l’Associació de Barmans de les Balears (ABIB); Enrique Bayano, director d’On the Rocks Events i ambaixador de Coca-Cola; Francisco Alabat, professor de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, i Sònia Pou, relacions públiques de l’Associació de Barmans de les Balears (ABIB).

Cal recordar que la ruta de tapes i còctels se celebrarà del 24 al 28 de novembre.