COCA DE CARABASSA I XOCOLATA

Ingredients
-550 g de carabassa torrada i triturada
-5 ous
-250-275 g de sucre*
-500 g de farina
-100 ml d’oli de gira-sol
-1 sobret blanc i un blau de gasificant (dels de gasosa)
-1 sobre de llevat químic
-175 g de xocolata de postres o de perletes de xocolata
-Sucre per a empolvorar per sobre
*Quantitat de sucre: dependrà de com n’és de dolça la carabassa

Estris: sedàs, TMX/ màquina de muntar les clares, motle forn de 35×25 cm

Elaboració
Si no tens la carabassa torrada, torra-la i deixa refredar. Jo normalment quan torre carabassa, la triture, la pese i la congele en bossetes de plàstic (de les de cremallera). La deixe descongelar el dia d’abans a dins de la nevera i així estalvie bastant temps. (Si la fas al microones, t’arrisques que deixe anar massa aigüeta).

1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador.

2.- En un bol barreja la farina i els llevats. És recomanable passar-los pel sedàs. D’aquesta manera aconseguirem un pa de pessic molt flonjo i ens evitarem els petits terrossos del llevat. Reserva.

Si ho fas amb TMX:
3.- Bat els ous i el sucre en la TMX programant 5 minuts temperatura 37º velocitat 3,5.

4.- Agrega l’oli i la carabassa triturada i barreja uns segons a velocitat 6.

5.- Finalment posa la farina i els llevats i barreja uns segons a velocitat 6. Acaba de barrejar amb l’espàtula i segueix en el punt 6. (El vas estarà completament ple).

Si ho fas de manera tradicional:

3.- Si no ho fas amb TMX, puja per separat les clares i els rovells.

4.- Afegeix la carabassa torrada i l’oli als rovells.

5.- Junta amb la farina fins que es barrege bé i finalment agrega les clares muntades. Barreja-ho de forma envolvent, formant “vuits” ajudant-te d’’una espàtula.

6.- Fon la xocolata al microones uns 2-3 minuts a 360 de potència. Si no s’ha desfet en este temps, torna a programar de minut en minut obrint de tant en tant per vigilar que no es creme. Barreja bé amb una espàtula.

7.- Mentre es fon la xocolata, vés folrant el motlle. (Si és de silicona, no cal).

8.- Posa la massa en un motlle gran. És una massa molt densa per tant, escampa-la bé amb una espàtula de mà perquè puge igual per totes bandes.

9.- Posa la xocolata fosa a dins d’una bossa i fes-li un foradet. Reparteix la xocolata per sobre de la coca i acaba-la de barrejar amb una forquilla per tal que no només quede xocolata a la superfície. Empolvora la coca amb sucre.

10.- Fica el bescuit al forn (prèviament escalfat) durant uns 35-40 minuts a 180º funció ventilador o fins que punxant-la amb un pal de broqueta aquest isca net.

Nota: Si no t’has recordat d’encendre el forn abans, mentres es calfa fica la massa en el frigorífic. Això també farà que el bescuit quede més esponjós i puge. Ix una coca prou gran, si en sobra, la pots congelar perfectament, fins i tot pots congelar trossets menuts embolicats en film perquè els nanos la tinguen llesta per dur-se-la al cole.

Cuinar amb carabassa pot resultar arriscat ja que de vegades has d’ajustar les quantitats dels ingredients depenent de si aquesta fa més aigua o menys. Això no hi ha problema si estem fent una crema o un puré però sí que ens influirà en una coca o un pastís. Si et passa que la carabassa tendeix a treure bastant aigua (normalment són les que trobes poc dolces desprès de traure-les del forn), tritura-la i posa-la en un colador perquè la deixe anar.

Temps total: 1 hora carabassa + 10 preparació + 40 minuts de forn

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code