També ha guanyat el premi de tapa temàtica, mentre que Víctor Abal és el guanyador del còctel Tapalma

L’edició de Tapalma 2017 ha presentat com a novetat que els concursos es fessin separats del recorregut i que fos un jurat professional el que s’encarregàs de valorar les tapes i d’emetre’n el veredicte dels tres concursos convocats. Així es va fer el dilluns 13 de maig a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

Tapalma Or 2017

El gran triomfador de Tapalma 2017 ha estat el cuiner del restaurant Shamrock, Rodrigo Vallejo, que ha guanyat dos premis. D’una banda el màxim guardó, Tapalma d’Or 2017, amb la tapa Pícnic. En aquesta mateixa modalitat, el vencedor de la Plata 2017 ha estat Alberto García del restaurant de s’Arenal MG Little Italy, que ha presentat al jurat la tapa Minicaneló de carn cuinada a baixa temperatura, crema de parmesà i pesto. I finalment el bronze que ha recaigut en Llorenç Bagur del Mesón Can Pedro de Gènova que ha creat la tapa Doble sensació de mar i terra.

Tapa Temàtica Tapalma 2017

Rodrigo Vallejo del Shamrock també ha estat el vencedor de l’or de la Tapa Temàtica amb la Quelypizza marinera. La plata en aquesta modalitat ha estat per a Alberto García de MG Little Italy amb la Quely tapa amb tàrtar de bou, foie, ceba caramel·litzada i tòfones’ i, en tercer lloc, el bronze per a Nacho Amores del restaurant La Parada amb Croqueta líquida de calamar, Quely i vieires.

Còctel Tapalma 2017

En la categoria de còctels, el guanyador de l’or ha estat Víctor Abal, bàrman de MG Little Italy, amb ‘Desig de tardor’. El Còctel de Plata ha estat per a Dani Mateo del restaurant La Parada amb ‘La Parada Moscow Mule’ i, en tercer lloc, el bronze recaigut en Jaume Gestoso, del bar Mira Blau, amb ‘Mimosa la nuit’.

El jurat ha estat format en el Tapalma Or i Tapa Temàtica pel xef del restaurant Ham del Port de Sóller, Igor Rodríguez, la cuinera Maria Salines (Restaurant María Salinas), Tomeu Martí (Restaurant Arume), Pep Mayol (Barretes de Can Ribes), José Cortés (Diablito) i Javier Soriano (Jumeirah Port Soller Hotel & Spa).

Pel que fa al concurs de cocteleria, el jurat ha estat presidit per Juan Antonio García, vicepresident de l’Associació de Barmans de les Balears; Fernado Calderón, campió de Balears de cocteleria de caps de bar; Alberto Pons, campió de les Balears de Cocteleria de Joves Bàrmans i Luís Díaz, expert en cocteleria molecular.

En aquest vídeo d’IB3 Televisió en teniu un resum: