L’Ajuntament de Palma ha obert la convocatòria per optar als Premis Ciutat de Palma. A més de les categories de novel·la, poesia, còmic, periodisme, investigació, còmic, audiovisuals, música, arts visuals i gastronomia. En el cas del Premi de Patrimoni Gastronòmic, està dedicat a Caty Juan del Corral, figura cabdal a final del segle XX en la difusió de la cuina mallorquina.

El Premi Ciutat de Palma de Patrimoni Gastronòmic té com a finalitat valorar i reconèixer la importància de la gastronomia com a patrimoni i donar suport a la tasca realitzada per a conservar i divulgar aquest patrimoni. Té una dotació de 3.000 € i és únic i indivisible.

És obert a qualsevol persona major d’edat que hagi desenvolupat un projecte de recuperació, conservació i divulgació de la gastronomia tradicional. S’hi podran presentar projectes gastronòmics i culinaris així com projectes d’investigació inèdits i que aportin noves visions sobre el patrimoni gastronòmic.

El termini per presentar-hi candidatures finalitzarà el 15 d’octubre de 2021. El jurat hi valorarà la utilització de producte local, de km 0 i de denominació d’origen, la recuperació de productes autòctons i receptes locals, els professionals que treballen a l’establiment, si s’escau, les publicacions realitzades i la participació en esdeveniments de promoció de la gastronomia. D’altra banda, si es tracta de projectes d’investigació, el jurat valorarà especialment les noves aportacions i perspectives sobre aquests treballs en el patrimoni gastronòmic local.

Podeu consultar-ne les bases aquí. Per a consultes qualsevol dubte us podeu dirigir al Negociat de Cultura: telèfon 971225900, ext. 1330, o a l’adreça electrònica negcultura [arrova] palma [punt] cat.