La Conselleria d’Agricultura ha organitzat tres sessions de tast de vins de les Illes Balears per Instagram, una activitat que té el suport de l’Associació Balear de Sommeliers.

Són tasts de vi virtuals per a no entesos, que es faran en directe, a la una del migdia i comptaran amb figures destacades d’àmbits diferents de les Illes Balears, amb una durada de 10-15 minuts, que es pot seguir a través de l’usuari del sommelier o del personatge convidat.

La idea és promoure el producte local en aquest context de crisi per la covid-19. El primer es va fer dimecres dia 6 amb el sommelier Sebastián Longo, del restaurant Zaranda (2 estrelles Michelin) i va comptar amb la participació del pastisser Lluís Pérez i s’hi va tastar la DO Pla i Llevant.

Els altres tasts programats per ara són:

  • Dijous, 7 de maig, 13 hores, amb el sommelier Pere Gost @peregoga, del restaurant Pleta de Mar (Canyamel), que farà un tast de Vi de la Terra Mallorca, amb la nedadora olímpica Melani Costa(@melani_costa1).
  • Divendres, 8 de maig, 13 hores, el sommelierDaniel Arias (@daniel_sumiller), president d’ABS, parlarà dels vins de la DO Binissalem, amb el cuiner Miquel Calent (@miquel_calent) com a convidat

Des de la Conselleria apunten que en els propers tasts hi participarà el cuiner Santi Taura, els actors Toni Gomila i Josep Orfila i el forner Tomeu Arbona. Les persones que mirin el tast per Instagram, podran interactuar-hi com també fer preguntes sobre el vi tastat. Els propers es faran amb vins de la IGP Vi de la Terra Illes Balears, IGP Vi de la Terra Serra de Tramuntana i Costa Nord, IGP Vi de la Terra de Menorca, IGP Vi de la Terra d’Eivissa i IGP Vi de la Terra de Formentera.