Ara que s’acosta Nadal, és important tenir en compte els productors locals per donar suport a veïns i empreses properes, especialment en uns moments complicats.

Així ho poden de manifest dues campanyes: la del Consell de Mallorca -titulada Si vols menjar-te el món, comença per Mallorca– que té com a imatge al cuiner amb estrella Michelin Andreu Genestra, al pagès Miquel Gual i a la peixetera Marta Vila. En podeu veure el vídeo aquí:

La segona és la campanya que han posat en marxa els consells reguladors de la Denominació d’Origen Oliva de Mallorca, DO Binissalem, DO Pla i Llevant, DO Formatge Maó-Menorca, DO Oli de Mallorca i de la Indicació Geogràfica protegida Sobrassada de Mallorca i de la IGP Vi de la Terra Mallorca, uneixen forces amb el missatge #UnNadaldeQualitat, per incentivar el consum d’aliments fets per aquests agricultors, ramaders i vinaters.

Aquests elaboradors destaquen que a dates tan assenyalades com les Festes de Nadal, els productes, de proximitat i de qualitat diferenciada com el formatge, la sobrassada, l’oli, l’oliva i el vi, haurien d’estar entre les preferències de les paneres, de les taules familiars, de les cartes als Reis d’Orient. Una iniciativa que té el suport del Govern de les Illes Balears a través del FOGAIBA. En podeu veure el vídeo, aquí: