Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Les granges de vaques que proveeixen llet a Agama estan en duent a terme un procés per certificar el benestar animal.

Una vegada finalitzi aquest procediment, Can Dalmau, Son Bernat, Son Garau – Can Peixet, Son Carbó, ses Veles i Son Suau seran les primeres granges de llet que comptaran amb aquest certificat a Mallorca. Aquest distintiu suposa ampliar els canals de comercialització d’aquesta llet produïda a l’illa i també implica millorar la qualitat del producte.

José Joaquín Vila, director de negoci lacti d’Agama i els responsables de les granges han explicat a Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, els requisits que han de complir per obtenir aquesta distinció.

La certificació en benestar animal serà homologada per l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentaria (IRTA) i NEIKER, i està basada en els protocols WELFARE Quality, referent europeu en aquesta matèria. Agama podrà incorporar el cost d’aquesta certificació en el pla de xoc de la conselleria per al sector lacti.

Aquesta certificació es basa en els principis de bona alimentació, bon allotjament, bona salut i un comportament apropiat per a les necessitats de l’espècie bovina.

Des de la Conselleria d’Agricultura, expliquen que „des del principi de la crisi de la covid-19, la conselleria ha treballat de manera conjunta amb Agama. D’una banda, a través del programa de compra pública, s’ha adquirit llet de les granges d’Agama amb destinació a entitats socials de Mallorca; també, en el marc del pla de xoc pel sector lacti, s’ha coordinat el transport de més de 500.000 litres de llet de les granges cap a la península. Finalment, en el marc del programa escolar del curs 2020-2021, la llet de les granges d’Agama podrà arribar als escolars“.

Foto: GOIB