/

Bunyola celebra aquest cap de setmana la XIV Fira de Santa Catalina

Del 24 al 26 de novembre el municipi acull una de les fires de muntanya més emblemàtiques de la Serra de Tramuntana.

Bunyola ja ho té tot a punt per acollir aquest cap de setmana la XIV Fira de Santa Catalina centrada en la gastronomia, l’artesania i l’art. Una fira que una vegada més és una realitat gràcies a la implicació de tots els bunyolins i bunyolines, així com tots els establiments i artesans que hi participen.

Podem dir que aquesta fira i tots els esdeveniments organitzats, són una mostra de col·laboració i sentiment de poble, on la muntanya i especialment la Serra de Tramuntana cobra especial protagonisme per aquestes dates. En paraules del batle, Juan Antonio Riera, “la Fira de Santa Catalina, que enguany celebra la 14a edició, és una fira en homenatge a Santa Catalina, a la Serra de Tramuntana i a tot el poble de Bunyola. Una fira que en un cap de setmana inclou moltes activitats. Centrada a la gastronomia local, artesania i art. Una fira de producte local i proximitat, complementada amb activitats culturals, gastronòmiques i artístiques. Centrada a la muntanya i als oficis de la muntanya i la natura”.

La fira començarà divendres a la tarda amb tallers, la projecció d’un documental i l’esperada “Encesa de focateres”.

El dissabte, tindrà lloc la “VI Trobada de Xeremiers”, seguida d’una desfilada pels carrers del poble, i diversos tallers. Al migdia, hi haurà una actuació de grups de xeremiers a Sa Plaça, seguida de la lectura del manifest del 25N, commemorant el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona.

Una de les novetats d’aquest any ens explica la regidora de festes, Maria Antònia Serralta, serà l‘encesa de llums de Nadal, amenitzada per la Coral Minuet. Per finalitzar la jornada de dissabte, se celebrarà Santa CataRock 2023, un esdeveniment que combina música i tapes a Sa Plaça.

Diumenge, gran dia de fira, gairebé un centenar d’expositors obriran des de les 9.00 hores. A les 11.00 s’inaugurarà la fira amb la desfilada de la banda de música de Bunyola i els Gegants Mateu i Bàrbara.

Durant el matí, es duran a terme una sèrie d’activitats, incloent-hi actuacions de la batucada Rebombori, tallers de manualitats nadalenques i una exposició de cotxes i motos. A més, els més petits podran gaudir de l’ESPAI LAB al Parc del Garrigó, organitzat per Robotix Balears, S.L.

A la tarda, l’Escola de Ball de Bunyola i el grup Ramellets oferiran una “ballada popular” a Sa Plaça. I per finalitzar el cap de setmana, a les 20.30 hores, la companyia Tshock Cultura Emocional presentarà l’obra de teatre „Pell de Sargantana“ al Teatre Rafel Ramis.

La Fira de Santa Catalina també aprofita l’ocasió per fer promoció turística local, el batle, Juan Antonio Riera explica “volem aprofitar per donar a conèixer la nostra oferta turística amb les rutes guiades per la comuna, la seva micologia i amb un objectiu de donar repercussió a l’economia i el producte local. Bunyola té tots els requisits per fer una fira d’aquestes característiques”.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat