Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Les associacions Restauració CAEB, Restauració CAEB, PIMEM Restauració i ASCAIB han convocat per a avui dijous, 28 de maig, els mitjans per donar a conèixer les reivindicacions del sector al Govern d’Espanya perquè garanteixi la subsistència dels negocis, que han lliurat a la delegació del Govern d’Espanya de Palma. Juan Miguel Ferrer, vicepresident de Restauració CAEB, ha expressat que el sector „ha estat durament colpejat i trigarà molt a recuperar-se, com a mínim un any i mig“. Per això, ha afegit, „és urgent que el Govern espanyol ens escolti i se segui a dialogar, que ens doni l’oportunitat d’impulsar unes mesures que consideram essencials per pal·liar els efectes causats i accelerar la reactivació i recuperació de el sector“.

L’acció s’emmarca en les reclamacions virtuals que es varen fer ahir, dimecres, amparades per l’organització empresarial Hotelería España, que va comptar amb el suport de figures de l’alta cuina com Joan RocaSusi DíazFerran Adrià i Martin Berasategui, entre altres.

Els cuiners demanen un pla Marshall, com ja han engegat estats com França i Itàlia, per atendre les necessitats d’un sector tan divers com és el de l’hoteleria i la restauració, que suposa el 33% del PIB de l’Estat espanyol.

Algunes de les mesures que han sol·licitat al Govern d’Espanya una planificació i inversió en formació, a més de promocionar el sector en el mercat internacional. ç

De fet, ahir, La Unió Europea va aprovat un pla sense precedents de 750.000 millones per a la recuperació econòmica.

Podeu veure el vídeo de Hostelería España amb els cuiners a: