/

Terra, el còctel que marida Oli de Mallorca i l’estil del restaurant Vandal

La denominació d’origen Oli de Mallorca ha presentat el còctel Terra del bartender del restaurant Vandal José Luis Alfaro. El cocteler ha creat un còctel original que fusiona cocteleria clàssica amb la moderna, que ha batejat amb el nom de Terra.

La denominació d’origen Oli de Mallorca ha presentat el còctel Terra del bartender del restaurant Vandal José Luis Alfaro. El cocteler ha creat un còctel original que fusiona cocteleria clàssica amb la moderna, que ha batejat amb el nom de Terra.

La presentació va tenir lloc el dimarts 29 de juny, al restaurant Santa (que pertany als mateixos propietaris de Vandal). José Luis Alfaro explica que per elaborar-lo ha tengut en compte les notes coentes de l’oli d’oliva verge extra de la varietat Piqual i que ha prioritzat que sigui un còctel fresc i aromàtic, molt local, amb tocs herbals i fruiters.

La presència d’oli d’oliva verge extra al còctel aporta aroma i melositat, un recurs ideal per l’elaboració de combinats innovadors com és el cas de Terra, beguda a base de vodka, ginebra amb romaní, llimona, poma verda, xarop d’herba llimonenca, Oli de Mallorca Picual, alfabeguera, oliva negra i sichimi (combinació d’espècies japoneses), una beguda que s’incorporarà a la proposta de cocteleria de Santa.

La cita va reunir oliers i professionals de la restauració, a més de Fernando Fernández, director general d’Agricultura; Jaume Tomàs, director insular de Desenvolupament Local; José Cortés, president de l’Associació de Cuiners Afincats a Balears (ASCAIB); Daniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers; i Olivia Caballero, delegada de les Illes Balears de Dones en Gastronomia, entre d’altres.

Els assistents hi van tastar el nou còctel amb Oli de Mallorca maridat amb tapes de Santa, la nova proposta gastronòmica de l’equip de Vandal format per Bernabé Caravotta i Sebastián Pérez, i l’oliva de taula de la DOP Oliva de Mallorca.

El còctel Terra de José Luis Alfaro Moreno és la darrera incorporació al receptari de cocteleria que va iniciar la DO Oli de Mallorca l’any 2013 en col·laboració amb reconeguts coctelers de Mallorca com Rafa Martín (Brassclub), Matias Iriarte (Ginbo), Salvador Escalas (The Van Bar), Andreu Genestar (Gremium), Alberto Pons (El Barito) i Antoni Motoso (professor de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears) per difondre la versatilitat i multitud d’aplicacions de l’oli d’oliva verge extra de qualitat.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat