/

Fresque, el gelat més típic de Felanitx

Una de les joies gastronòmiques de Felanitx és el sorbet d'ametles torrades, que allà anomenen Fresque

Una de les joies gastronòmiques de Felanitx és el sorbet d’ametles torrades, que allà anomenen Fresque. La seva recepta és molt senzilla: aigua, sucre, ametla, canyella, llimona, goma guar i goma de garroví. Per als més majors, és un record que els remet a la infantesa, per als més joves, una manera de refrescar-se a l’estiu o d’acabar un bon dinar o sopar.

La història del fresque es remunta a l’any 1902, quan Joan Barceló Valens va tornar a Felanitx després de fer feina a la gelateria de Can Joan de s’Aigo de Palma. A la seva terra, va començar a elaborar i a vendre aquest gelat amb la neu que els arribava de la Serra de Tramuntana.

Actualment, la quarta generació s’encarrega de fer-lo. Concretament és Bernat Bordoy Barceló que l’elabora amb la marca Neu d’Or, una firma creada l’any 1965. Ell ha agafat el relleu de sa mare, Margalida Barceló, de Can Llenya.

A dia d’avui, elaboren més d’una vintena de gelats de gustos diferents, però el Fresque continua essent el més demanat a Felanitx i a Portocolom, tot i que també es pot trobar a Cas Concos, s’Alqueria Blanca, Cala d’Or, Campos, Manacor i Vilafranca.

La fàbrica de gelats Neu d’Or es troba al carrer Pou de la Vila, 9 de Felanitx. En podeu demanar més informació al telèfon 971 58 09 36.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat