Ingredients:
- 18 llagostins
- 2 clares d’ou
- 18 broquetes
Ingredients per a la salsa de romesco:
- 4 alls
- 4 tomàquets
- 2 nyores
- 50 g avellanes torrades
- 50 g ametlles torrades
- 2 cullerades de vinagre
- Sal
- Pebre bo
- Oli d’oliva
- Pebre bord (vermell)
Ingredients per a l’arrebossat:
- Romesco
- Pa
Preparació:
Escaldeu els llagostins en aigua calenta. Peleu-los, extraieu-los l’intestí central i munteu les broquetes punxant els llagostins per llarg.
Per a la salsa de romesco, escaliveu els alls i els tomàquets al forn. Després, lleveu la pell i les llavors als tomàquets i traieu la polpa als alls. Hidrateu les nyores amb aigua i lleveu-los la polpa. Tritureu els alls, els tomàquets, les nyores, les avellanes, les ametlles i el vinagre. Després, salpebreu-ho i lligueu-ho amb l’oli d’oliva. Afegiu-hi aigua i un poc de pebre bord.
Assequeu el pa en el forn i tritureu-lo. A continuació, barregeu-lo amb part de la salsa de romesco. Després, bateu el blanc de l’ou i mulleu-hi els llagostins. Arrebosseu-los amb el pa i fregiu les broquetes en oli calent. Per acabar, serviu els llagostins calents juntament amb la salsa de romesco.
Font: 50 noves tapes. Ferran Adrià